Keuken apparatuur

Afzuigkap


Een afzuigkap is in elke keuken aanwezig. Het zorgt ervoor dat etensgeuren worden afgevoerd naar de buitenlucht, zodat het niet binnen blijft hangen. Tot aan de jaren ’70 werden afzuigkappen alleen nog gebruikt in professionele omgevingen. Huis keukens gebruikten toendertijd simpele ventilatoren. Tegenwoordig behoort een afzuigkap tot de standaard en is het niet meer weg te denken uit elke keuken. Sterker nog, je hebt nu zelfs heel veel keuze als je een afzuigkap wilt kopen. In de vorm, maar ook in de techniek. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Afzuigkap

Soorten afzuigkap

Zoals gezegd zijn er heel veel verschillende soorten afzuigkappen beschikbaar voor je keuken. Je hebt Schouwkappen, onderbouw afzuigkappen, Vlakscherm afzuigkappen, en Tussenbouw of geïntegreerde afzuigkappen. Je kan het zo gek niet bedenken. Bekijk hieronder de voordelen en nadelen van elke soort afzuigkap.

Schouwkappen

Het grootste voordeel van schouwkappen, is dat deze verkrijgbaar zijn in heel veel verschillende soorten modellen. Er is voor elke stijl keuken wel een schouwkaap te koop die erbij past. Het grootste nadeel is dat schouwkappen best groot zijn en dus erg opvallend zijn in de keuken.

Afzuigkap

Onderbouw afzuigkap

Onderbouw afzuigkappen is een van de goedkoopste soort. Je hebt ze al vanaf een paar tientjes en je bent nooit meer dan duizend euro kwijt voor een onderbouw afzuigkap. Het is bovendien erg compact en valt dus ook niet heel erg op in de keuken. Het grootste nadeel is dat je als het gaat om het model niet heel veel keus hebt. Ze zien er allemaal hetzelfde standaard uit.

Afzuigkap

Tussenbouw of geïntegreerde afzuigkap

Zoals de naam al zegt worden deze afzuigkappen geïntegreerd in de keuken zelf. Het grootste voordeel is dat het helemaal in een lijn staat met de keuken en daarmee ook niet heel erg opvalt. Het nadeel is dat je er wel een keukenkastje voor op moet offeren.

Afzuigkap

Afzuigkap

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply