Keuken apparatuur

Werkbladen keuken


Werkbladen van keukens vormen een belangrijk onderdeel van de keuken. Naast de essentiële functie van werkbladen, hebben ze ook een grote invloed op de uitstraling van een keuken. Vroeger werden werkbladen van kunststof en roestvrij staal veel gebruikt, maar tegenwoordig heb je steeds meer keuzes in materialen. Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij het uitkiezen van werkbladen van keukens. Kijk naar slijtvastheid, maar ook vocht- en krasbestendigheid zijn ook erg belangrijk. Natuurlijk moet het ook onderhoudsvriendelijk en hygiënisch zijn.

Werkbladen keuken

Via housetohome.co.uk

Werkbladen keuken kunststof

Zoals gezegd kiezen veel mensen voor werkbladen van kunststof voor hun keuken. Voordeel van werkbladen van kunststof is dat deze makkelijk in onderhoud zijn. Het grootste nadeel is de relatief korte levensduur. De grootste reden van de populariteit van kunststof werkbladen is dat het verkrijgbaar is in verschillende vormen, kleuren en modellen. Je kan het dus eindeloos combineren naar jouw smaak.

Houten werkbladen keuken

Houten werkbladen zijn ook erg populair voor de keuken. Dit heeft simpelweg te maken met het unieke sfeervolle uiterlijk. Omdat hout een natuurlijk materiaal is, zijn alle houten werkbladen bovendien verschillend. Hierin heb je ook nog keuze in verschillende afwerkingen en lakken.
Het grootste nadeel van houten werkbladen is onderhoud. Hout vergt namelijk veel onderhoud. Het moet regelmatig gereinigd worden, anders bestaat er een risico dat het werkblad gaat verkleuren. Bij houten werkbladen van mindere kwaliteit kunnen soms zelfs scheuren en kieren ontstaan. Zonde natuurlijk!

Stenen werkbladen keuken

Als je het hebt over stenen werkbladen voor je keuken heb je keuze uit granieten werkbladen en composieten werkbladen. Met een granieten werkblad
heb je te maken met een puur natuurlijke werkblad. Het geeft een levendige uitstraling en is bovendien super sterk! Granieten werkbladen zijn kras- en hittebestendig.

RVS werkbladen keuken

RVS werkbladen werden vroeger voornamelijk gebruikt in restaurants. Het is relatief goedkoop en is makkelijk in onderhoud. Tegenwoordig worden RVS werkbladen steeds vaker gebruikt in keukens thuis. Het geeft je keuken een professionele uitstraling.

Werkbladen keuken

Werkbladen keuken

Werkbladen keuken

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply