Keuken kleur

Witte keuken met leer, hout en marmer


Fotograaf J.Ingerstedt heeft voor een artikel in de Zweedse Residence Magazine foto’s van deze mooie keuken gemaakt. Een prachtige keuken waarin heel veel gebeurt. De keukenkasten zelf zijn heel bijzonder, maar ook alles daarom heen is perfect daarop afgestemd.

Witte keuken met leer, hout en marmer

h2 class=”pagina”>Jaren ’40 keukenkasten

Je kan de keuken eigenlijk opsplitsen in drie belangrijke delen. Het mooiste gedeelte vind ik het gedeelte met de witte jaren ’40 keukenkasten, waarvan het onderste gedeelte bestaat uit lage onderkasten die afgewerkt zijn met een prachtige marmeren werkblad, en de bovenste gedeelte uit zowel vitrinekasten en dichte kasten bestaat, die helemaal tot aan het plafond lopen.

Koken en eten

Het tweede gedeelte wordt gevormd door het kookgedeelte. Hier zie je helaas niet heel veel van, maar hier vind je in ieder geval het RVS fornuis.

Tot slot komen we bij het laatste gedeelte, waar de eettafel staat. Een ronde eettafel met een witte poot en marmeren werkblad. Daaromheen vind je een viertal Thonet stoelen met leren leuning.

De muren zijn tot ongeveer driekwart betegeld met simpele vierkante witte tegeltjes. Sommigen zullen dit niet zo mooi vinden vanwege de eenvoud, maar hier in deze keuken pakt het bijzonder uit goed. Vooral de combinatie met de verschillende fotolijsten met kunstwerken aan de muur.

Witte keuken met leer, hout en marmer

Witte keuken met leer, hout en marmer

Witte keuken met leer, hout en marmer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply