Keuken ontwerpen

Keukenopstelling inspiratie


Er zijn heel veel verschillende keukenopstellingen te bedenken. Hierdoor is er altijd wel een mooie indeling voor iedere ruimte in te richten. Een kleine keuken is bijvoorbeeld perfect geschikt voor een rechte keuken. Een grote keuken leent zich heel goed voor een U-keuken. En een open keuken is helemaal af met een kook- of spoeleiland. Welke keukenopstelling kies jij?

4x Interieur inspiratie voor allerlei keukenopstellingen

Van een parallel keuken tot een grote U-keuken, er is keuze genoeg. Maar wat is de ideale keukenopstelling? Iedere keuken is uniek en iedereen heeft een andere smaak. Gelukkig zijn er wel een aantal veel voorkomende keukenopstellingen te bedenken die in veel verschillende ruimtes passen.

#1 De eiland keukenopstelling

Een zeer populaire opstelling op het moment. Dit komt vanwege de ruime opzet, veel opbergruimte maar voornamelijk dankzij de open keuken inrichting en uitstraling. Een eiland keuken is namelijk veel toegankelijker en ideaal voor in een groot woon/leef kamer waarin ook de zithoek een eethoek zich bevinden.

Keuken eiland

Keuken eiland

Keuken eiland

#2 De rechte keukenopstelling

Een eenvoudige opstelling die het vooral moet hebben van de bijzondere uitstraling van de keuken. Het leuke van een rechte opstelling is dat je kan spelen met bovenkastjes en onderkastjes. Wanneer je de bovenkastjes weglaat (een populaire keuze!) dan is er plek voor bijvoorbeeld leuke plankjes. Hierop kan dan weer het mooiste keukengoed geplaatst worden en interieur accessoires.

Rechte keukenopstelling

Rechte keukenopstelling

Rechte keukenopstelling

#3 De hoek keukenopstelling

Een hoekopstelling is ook wel te vergelijken met een L-keuken. Een ideale keuken is veel huizen vanwege het gebruik van twee zijdes én de enorme opbergmogelijkheden die zo’n hoek met zich meebrengt. Door de bovenkastjes weg te laten wordt een hoekkeuken niet zo massaal en blijft het luchtig.

#4 De U-keuken opstelling

De U-keuken is een mooie opstelling wanneer je wat ruimte hebt of juist veel opbergruimte wilt creëren. Er ontstaat namelijk veel werk- maar ook opbergruimte in deze type keukenopstelling. Het kan soms wel wat druk zijn wanneer het een kleine U is en je met meerdere mensen in de keuken staat.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply