Keuken ontwerpen

Kleine speelse keuken in een hoekje


Vandaag gaan we weer een kijkje nemen in een hele kleine keuken. Maar ook deze keuken is een hele fijne keuken. Het is niet alleen praktisch ingericht, het ziet er ook nog eens super stoer uit!

Bakstenen muur in keukenwand

Half open keuken

Dit is de keuken van een super klein appartement uit Stockholm. Het appartement heeft een woonoppervlak van slechts 43m2. Maar door een praktische open indeling en een Scandinavische lichte interieur inrichting valt de beperkte oppervlakte totaal niet op. Vooral in de woonkamer niet, waar ook deze half open kleine keuken is ingericht.

Donkerbruine houten werkblad

Houten vloer en bakstenen muren

De kleine keuken is ingericht in een klein nisje van de open ruimte. De gehele ruimte is voorzien van een sfeervolle lichte houten planken vloer, die van de woonkamer helemaal doorloopt tot in de keuken. Daar is het gecombineerd met een wit geschilderde muur, maar het zijn vooral de stoere rauwe bakstenen muren, die in deze keuken de show stelen.

Speelse keuken

Je hebt hier te maken met ongebruikelijke hoeken, waardoor het genoodzaakt was om bijvoorbeeld het rvs fornuis schuin te plaatsen. Dit is niet heel gebruikelijk, maar de keuken heeft hierdoor wel een hele leuke speelse uitstraling gekregen. Het doorkijkraampje tussen de keuken en de slaapkamer ziet er ook super schattig uit!

Speelse keuken

Witte kasten en houten wandplanken

De keuken heeft veel opbergruimte in de vorm van lage witte keukenkasten, die afgewerkt zijn met een donkerbruine rustieke houten keukenblad. Daarnaast zijn er ook handige houten wandplanken in combinatie met mooie zwarte plankdragers aan de bakstenen muren gemonteerd. Deze passen perfect bij de stoere eettafel, die net buiten de keuken is geplaatst. De wandplanken zijn een goed idee, omdat je op die manier nog meer verschillende spullen op een leuke manier kan opbergen in de keuken.

Kleine speelse keuken in een hoekje

stoere eettafel

Wil je meer leuke ideeën en inspiratie voor het inrichten van een kleine keuken? Klik hier voor handige tips!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Julia 30 januari 2016 at 09:38

    hebben jullie enig idee van welk merk de eettafel is?

  • Leave a Reply