Keuken ontwerpen

Open keuken met eiland voor 55m2 appartement


Niet alleen grote woningen en appartementen kunnen een keuken hebben met een keukeneiland. Ook de kleinere woningen kunnen heel goed een keuken hebben met een eiland. Dat bewijst dit appartement uit Tel Aviv. Een 55m2 grote appartement die in 2014 door de interieur architecten van Maayan Zusman is ontworpen.

Open keuken met eiland voor 55m2 appartement

Open keuken met eiland voor 55m2 appartement

Het appartement bevindt zich in een typisch oud Tel Aviv gebouw van ongeveer zestig jaar oud (wat best oud is voor een land wat slechts 67 jaar oud is). Naast een nieuw interieur ontwerp, had de nieuwe indeling met open keuken in de woonkamer een hele grote impact of de sfeer.

Keuken over heel de breedte
De woonkamer is klein, maar toch hebben de architecten ervoor gekozen om de gehele breedte te gebruiken voor de open keuken. Althans, zo lijkt het in eerste oogopslag. Want daadwerkelijk zit er nog een stukje muur en deur aan de rechterkant van de keuken. Omdat ze beiden volledig in dezelfde kleur grijs zijn geschilderd, lijkt het alsof ze onderdeel zijn van de keuken.

Open keuken met eiland voor 55m2 appartement

Grijze keuken met eiland en bartafel
Naast de vaste wand met moderne strakke grijze keukenkasten en eiken houten werkblad, is er ook een keukeneiland geplaatst. Deze bestaat uit de spoelbak, opbergruimte, en een soort bartafel met vier stijlvolle kurkkrukken.

Open keuken met eiland voor 55m2 appartement

Wat ook erg mooi is gedaan, is dat er voor het stukje keuken gekozen is voor gietvloer, terwijl de rest van de woonkamer voorzien is van een warme visgraat houten vloer.

Bron: Gidon Levin

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply