Keuken, Keuken ontwerpen

Keuken stijlmix van modern, industrieel en klassiek


Originele authentieke details hebben altijd iets bijzonders. Ze voegen altijd iets bijzonders toe aan een ruimte. Daarom worden authentieke details zoals glas in lood, authentieke vloeren en originele kozijnen zoveel mogelijk behouden.

keuken-stijlmix-modern-industrieel-klassiek

keuken-stijlmix-modern-industrieel-klassiek-2

Klassieke details

Deze wens had ook voor de bewoners van onderstaande keuken. Het is de keuken van een karakteristieke woning uit 1931 gelegen in Wenen. De bewoners hebben veel goede herinneringen aan het huis, en hechten dus veel waarde aan de originele klassieke details. Met deze specifieke wens in gedachte hebben ze met behulp van de interieurontwerpers van IFUB hun keuken gerenoveerd.

keuken-stijlmix-modern-industrieel-klassiek-3

keuken-stijlmix-modern-industrieel-klassiek-4

Het is een klassiek art déco herenhuis met prachtige grote raampartijen en hoge plafonds. Deze zijn na de verbouwing nog goed zichtbaar in de keuken. Net als de originele zwart witte tegelvloer. In plaats van deze te vervangen, hebben ze de tegels volledig gerestaureerd, zodat ze er weer als nieuw uitzien, terwijl het authentieke klassieke karakter niet verdwenen is.

Industrieel en modern

De ontwerpers hebben gekozen om het klassieke karakter van het herenhuis in de keuken te combineren met een moderne en industriële stijl. Zo spelen de zwarte stalen frames een belangrijke rol, wat vaak terug te zien zijn in een industrieel interieur. En boven het kookeiland zie je een bijzondere mix van verschillende industriële lampen.

De moderne kant van de keuken komen voornamelijk terug in de kasten. Strakke witte kasten, afgewerkt met klassieke zilveren deurgrepen.

keuken-stijlmix-modern-industrieel-klassiek-5

keuken-stijlmix-modern-industrieel-klassiek-6

Fotografie: Sorin Morar

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply