Kinderkamer, Kinderkamer ideeën

Leuke kinderkamer op zolder


Alweer een lange tijd geleden hebben we leuke inspiratie en ideeën gedeeld voor kinderkamers op zolder. Iets wat eigenlijk nog te weinig gebeurt. Hoewel steeds meer mensen beseffen dat de zolder juist een hele leuke ruitme is om er bijvoorbeeld een slaapkamer of kinderkamer in te richten, wordt het nog te vaak onbenut. Vandaag willen we nogmaals bewijzen dat je hele leuke kinderkamers kunt inrichten op zolder.

Leuke kinderkamer op zolder

Rustieke speelse kinderkamer

De kinderkamer is onderdeel van een compleet renovatieproject van Whiting Architects uit Melbourne. Ep de zolder hebben de architecten dus ingericht als kinderkamer. De originele houten balken en planken onder het puntdak zijn bewaard gebleven en volledig wit geschilderd. Dat hebben ze ook gedaan met de bakstenen muren. Alleen de houten dwarsbalken zijn onbewerkt gelaten, waardoor de rustieke sfeer in de kamer in tact is gebleven.

Leuke kinderkamer op zolder

Om meer licht te creëren in de oorspronkelijke donker, is een dakraam gecreëerd. Dit is altijd een goed idee, gezien de relatief lage kosten voor een dakraam. Je krijgt er heel veel (licht) voor terug.

Door touwen te gebruiken als muur bij de trap, heeft de kinderkamer ook een speels karakter gekregen.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply