Meubels

IKEA Kallax


Iedereen kent de IKEA Expedit kast. De IKEA Expedit kast, die misschien beter bekend staat als de vakjeskast of vakkenkast van IKEA, is ongetwijfeld de meest populaire kast van IKEA. Mensen over heel de wereld gebruiken de handige en praktische kast voor alles en nog wat. Vinylverzamelaars zijn er bijvoorbeeld super blij mee. Vanwege de afmeting van de planken (33 x 33 cm) past een vinylplaat precies in zo’n vak van de Expedit kast.

Voor de IKEA Expedit fans is er belangrijk nieuws. Vanaf april 2014 krijg de Expedit namelijk een nieuwe naam, Kallax!

IKEA Kallax

IKEA Kallax

Geen paniek, want op de naam na is er eigenlijk niet heel veel veranderd. Elk jaar worden er producten veranderd bij IKEA. Ze zijn continue op zoek naar nieuwe manieren om de producten te verbeteren. Ondanks de populariteit is er dus ook verbetering mogelijk voor de Expedit kast. Om deze verbetering te benadrukken, heeft IKEA het ook gelijk een nieuwe naam gegeven. IKEA Kallax dus.

Kallax vs Expedit

De IKEA Kallax ziet er op het eerste oog exact hetzelfde uit als de Expedit kast. Alleen de oplettende gebruiker zal de veranderingen opvallen. Met dunnere omtreklijnen heeft de IKEA Kallax een moderner ontwerp. De IKEA Kallax is dan ook twee centimeter kleiner ten op zichte van de Expedit.
Daarentegen is de inhoud van de vakken bewust gelijk gebleven en zijn de binnenste planken nog steeds 33 x 33 cm. Ook in de nieuwe IKEA Kallax passen nog steeds vinylplaten.

Kallax vs Expedit

En andere belangrijke verandering in de IKEA Kallax, zijn de afgeronde hoeken. Hierdoro voldoet de vervanger van de Expedit nu aan de hoge IKEA standaard voor kinderkamer meubels. Tot slot is de Kallax krasbestendiger ten op zichte van de Expedit.

IKEA milieubewust

Naast de aanpassingen van het ontwerp, brengt de IKEA Kallax ook andere voordelen met zich mee. Het leidt bijvoorbeeld tot minder gebruik van hout, wat weer als gevolg heeft tot efficiënter transport. En dit betekent dat dit voordelen oplevert voor het milieu.

IKEA Expedit

IKEA Kallax ladekast

IKEA Kallax vinylplaten

IKEA Kallax vinylplaten

Kallax inzet

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply