Meubels

Industriële staande lamp


Industriële lampen zijn tegenwoordig super populair. Stoere lampen vroeger alleen werden gebruikt in fabrieken en pakhuizen. Met de toenemende populariteit van de loft woningen, zijn dus ook de industriële lampen ook erg gewild geworden bij mensen in huis. Eigenlijk net als betonnen vloeren en bakstenen muren. Het grote verschil is dat een industriële lamp veel laagdrempeliger is. Het is veel goedkoper om het aan te schaffen, en je kan het zo weer opbergen als je het niet meer mooi vindt. Voor vandaag heb ik een stukje geschreven over de Industriële staande lamp!

Industriële staande lamp

INDUSTRIELE vloerlamp

Hier heb ik al eerder al een aantal leuke ideeën en foto’s laten zien van industriële hanglampen. Maar naast hanglampen zijn er ook industriële staande lampen. Industriële staande lampen die je gemakkelijk op de vloer kan plaatsen. Vaak naast de bank in de woonkamer, maar eigenlijk kan het overal. In de woonkamer dus, slaapkamer, keuken… Sommige mensen hebben zelfs een industriële staande lamp zelfs in de badkamer staan.

Industriële staande lamp

Industriële staande lamp

Industriële staande lamp

Industriële staande lamp

Industriële staande lamp

Industriële staande lamp

Fortuny lamp

Dit is de Fortuny lamp, een industriële staande lamp ontworpen in 1907 door Spaanse ontwerper Mariano Fortuny y Madrazo. Het elegante ontwerp is geïnspireerd door de industriële fotografie lampen.

Jielde lamp

Dit is de bekende Jieldé lamp. Ontworpen in 1950 en tegenwoordig verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren en modellen. Het kenmerk van de Jieldé lamp is het ontwerp met één lange dunne stang, die op verschillende punten gebogen kan worden. Deze echte industriële versie vind ik het mooist!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply jaap 10 oktober 2015 at 20:05

    Prachtige lampen, bovenstaande foto 6 en 7! Ergens te koop?

  • Reply Marijke 12 februari 2017 at 20:43

    Foto 4; waar ie deze vloerlamp te koop?

  • Leave a Reply