Meubels

Klopboormachine voor DIY


In je gereedschapskist kan een klopboormachine eigenlijk niet ontbreken. Het is een gereedschap die je wellicht niet vaak zult gebruiken, maar wel onmisbaar is voor de zwaardere klussen. Vooral als je het leuk vind om zo nu en dan thuis aan de slag te gaan met een leuk DIY projectje.

Klopboormachine voor DIY

De klopboormachine ontwikkelt zich in een razendsnel tempo, waardoor ze tegenwoordig ook verkrijgbaar zijn met een accu. Dit heeft als voordeel dat je geen meer last hebt van een snoer en moeilijk bereikbare plekken makkelijker zijn om te boren. Ook accuboormachines worden steeds beter en krachtiger, maar in tegenstelling tot een klopboormachine is het hiermee niet mogelijk om door harde materialen te boren.

Klopboormachine voor DIY

Klopboormachine voor DIY

Wat kan het
Met een klopboormachine is het mogelijk om in bijna alle materialen te boren. Wanneer je in metaal of zachte materialen, bijvoorbeeld kunststof, hout of gips, wilt boren dan dien je de klopfunctie uit te zetten. De klopfunctie gebruik je wel wanneer je gaat boren in steen of beton. Als je met dikke boren in heel hard beton wilt boren dan kan je het beste kiezen voor een boorhamer. Let wel op dat de kracht van de klopboor per model kan verschillen. Het vermogen van klopboormachines wordt aangeduid door middel van het aantal Watt. In de handleiding vindt je nog meer specificaties, zoals welke dikte je maximaal kan boren met de machine.

Klopboormachine voor DIY

Accessoires
Zonder accessoires is je klopboormachine nutteloos. Over het algemeen wordt je klopboormachine zonder boren en bits geleverd, vergeet deze dus er niet bij te kopen. Let er wel op dat je voor elke materiaalsoort een andere type boor nodig hebt. Een bepaalde soort boor kan je herkennen aan de kop en kleur van de boor. Bijvoorbeeld een steenboor herken je aan de scherpe snijkant op de kop en aan de gouden kleur. Controleer vooraf of een boor of bit geschikt is voor jouw type klopboormachine. Wanneer dit namelijk niet het geval zal dit consequenties hebben op het boor- en schroefresultaat. Schroeven kunnen dol of kapot gedraaid gaan worden. Daarnaast staat veiligheid voorop en je wilt niet dat een boor of bit los schiet met als gevolg dat je iets beschadigd. Of nog erger dat je jezelf of iemand anders verwond.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply