Meubels

Steigerhouten meubelen blijven trendy


Wie van robuust en stoer houdt, zal zeker een zwak hebben voor steigerhouten meubelen. De meubelen zijn al een aantal jaar een trend en het ziet er niet naar uit dat dat binnen korte tijd verandert.

Steigerhouten meubelen blijven trendy

Gebruikt voor diverse toepassingen
Steigerhout is een houtsoort dat door de jaren heen een mooie grijze gloed krijgt, waardoor het altijd karakter heeft. Beschadigingen door het weer en gebruik, maken dat het hout nog meer karakteristieker wordt. Van de houtsoort is de loungebank misschien het bekendste meubel, maar wist je dat er zelfs keukens gemaakt worden van steigerhout? Ook de salontafel, het dressoir of zelfs de hondenmand kan van het hout gemaakt worden. De houtsoort leent zich voor diverse toepassingen, waardoor de sfeer in huis en tuin vergelijkbaar gemaakt kan worden. Daar tuinen steeds meer verkapte woonkamers zijn, is het mooi om ervoor te zorgen dat de sfeer bij die van de woonkamer past.

Nieuw of gebruikt hout uit de bouw
Steigerhout is van oorsprong het hout dat gebruikt werd voor de steigers in de bouw. Zodra ze afgekeurd werden, werd het materiaal hergebruikt voor eenvoudige meubelen. Omdat de houtsoort steeds meer trendy is, is de vraag naar de planken enorm toegenomen. De kans dat jouw steigerhouten meubelen daadwerkelijk zijn gemaakt van planken waar bouwvakkers op hoogte op gelopen hebben, is dus aanzienlijk afgenomen. Waar het hout ook vandaan komt en waar het ook voor gebruikt is, aan de sfeer verandert niet veel. Ware het niet dat het oorspronkelijke hout door het hergebruik uiteraard duurzamer was.

Steigerhouten meubelen blijven trendy

Steigerhouten meubelen blijven trendy

Steigerhouten meubelen blijven trendy

De voordelen van het hout
Het is absoluut een voordeel te noemen dat steigerhouten meubelen vaak handgemaakt zijn, zodat elk exemplaar uniek is. Daarnaast is een voordeel dat extreme weersomstandigheden voor het hout geen probleem is. Heb je tuinmeubelen van het soort hout staan, dan hoef je daar niet veel aan bescherming aan te doen. Zo af en toe het hout schoonmaken is voldoende, het voordeel is dan ook dat groene aanslag minder kans krijgt om te hechten. Het nadeel van de houtsoort is dat het wat ruw is.

Steigerhouten meubelen blijven trendy

Steigerhouten meubelen blijven trendy

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply