Stoelen

Vitra stoelen


Jullie hebben vast allemaal al weleens gehoord van Vitra. Een van de bekendste meubelfabrikanten op het gebied van designmeubelen ter wereld. Vitra bestaat al al langer dan 50 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot een icoon in de interieurwereld. Dit is vooral te danken dat Vitra hele bijzondere samenwerkingen heeft gehad met grote ontwerpers en kunstenaars. Denk aan Charles en Ray Eames, Jean Prouvé, Maarten Van Severen, Ron Arad, noem maar op.

Vitra stoelen

Vitra stoelen

Charles en Ray Eames stoelen

Vitra heeft alle bedenkbare meubels en accessoires in hun collectie. Banken, tafels, bureau’s, verlichting, etc. Maar de Vitra stoelen zijn het meest populair en gewild. Dit heeft uiteraard te maken met samenwerkingen met de ontwerpers Verner Panton, Ron Arad, Jasper Morisson, maar vooral ook met Charles en Ray Eames. De Charles en Ray Eames stoelen van Vitra zijn niet weg te denken uit de collectie. Hieronder heb ik de drie populairste modellen voor je op een rijtje gezet. De DSR, DAW en RAR stoelen.

Vitra stoelen

Vitra stoelen

Vitra Eames DSR stoelen

De Vitra Eames DSR stoelen, oftewel de Plastic Side Chairs van Charles en Ray Eames, zijn een van de meest populaire stoelen van de meubelfabrikant. Door het minimalistisch ontwerp met de eenvoudige organische vorm is deze stoel een gewilde designerstoel geworden, die je tegenwoordig vaak thuis ziet in woonkamers, keukens en eetkamers.

Vitra Eames DSR stoelen

Vitra Eames DSR stoelen

Vitra Eames DSR stoelen

Vitra Eames DAW stoelen

De zitting van de Eames DAW stoelen van Vitra heeft hetzelfde ontwerp als de DSR stoelen, met als enige verschil dat de DAW zitting voorzien is van armleuningen. Hierdoor heb je nog een beter zitcomfort dan de DSR.

Vitra Eames DAW stoelen

Vitra Eames DAW stoelen

Vitra RAR schommelstoel

Daar waar je bij de Vitra DSR en DAW stoelen kan kiezen voor een houten en stalen onderstel, heeft de Vitra RAR schommelstoel natuurlijk een schommel onderstel. Ook een super populaire stoel voor in de woonkamer, maar door het speelse karakter van de schommelstoel ook voor de kinderkamer.

Vitra Eames RAR stoelen

Vitra Eames RAR stoelen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply