Tafel

Deze vier vragen helpen je met het uitkiezen van de perfecte salontafel!


Als het gaat om woonkamer meubels, dan staat de bank met stipt op plaats één. Maar direct daarna is de salontafel de belangrijkste meubelstuk in de woonkamer. Er zijn tegenwoordig zóveel soorten salontafels, in verschillende stijlen, vormen, materialen, kleuren, noem maar op, waardoor het soms een hele uitdaging kan zijn om er één uit te zoeken. Daarom willen we jou hierbij helpen. Met het beantwoorden van onderstaande vier vragen, worden jouw keuzes beperkt, en kom je uiteindelijk tot dé ideale salontafel voor jou!

1. Heb je wel een salontafel nodig?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen, is of je uberhaupt wel een salontafel nodig hebt. Deze vraag is vooral belangrijk als je een kleine woonkamer hebt. Stel jezelf de vraag waarom je een salontafel wilt, en of er geen ruimtebesparend alternatief daar voor hebt.

2. Wat voor materiaal vind je mooi?

Iedereen heeft voorkeur voor een bepaald soort materiaal. Houd je van stoer, industrieel en rauw? Dan kan je denken aan oud hout en staal. Vind je landelijk mooi? Dan is wit geschilderd hout en eiken hout goede opties. Ben je liefhebber van modern? Dan zou je kunststof, hout en glas kunnen overwegen. En heb je een klassiek interieur, dan kan je denken aan goud, zilver en brons.

3. Wat voor vorm salontafel wil je?

De vorm van de salontafel is één van de belangrijkste keuzes die je moet nemen. Naast de voorkeur voor een bepaalde vorm, kunnen onderstaande tips handig zijn:
– Heb je een rond vloerkleed, dan past een ronde salontafel mooier;
– Rechthoekige salontafels kunnen gevaarlijk zijn voor jonge kinderen. Daar heb je minder mee te maken met een ronde salontafel;
– Heb je een rechthoekig kleed, dan kan een ronde en een rechthoekige salontafel even mooi staan;
– Vanwege de beperkte ruimte zijn ronde en vierkante salontafels een beter idee dan een rechthoekige salontafel.

4. Heb je meerdere functies nodig?

De belangrijkste functie van een salontafel is dat je de mogelijkheid hebt om bijvoorbeeld een kopje koffie of een glas erop te kunnen plaatsen vanuit de bank. Maar tegenwoordig zijn er heel veel salontafels met meerdere functies. Wil je ook tijdschriften en boeken kunnen opbergen? Dan moet je op zoek naar een salontafel met een open plank of een ladekast. Moet de salontafel flexibel zijn, dan is een salontafel met wieltjes wellicht handig. Noem maar op.

Ben je nog steeds niet uit welke salontafel het beste bij jou past? Neem dan een kijkje bij Andrs living!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply