Search and Hit Enter

De mooiste Raamdecoratie: Duo rolgordijnen

De laatste tijd maken duo rolgordijnen een echte opmars door in het aanbod van prominente raamdecorateurs in Nederland en België.

322fd17ee10cf62bf003d3b05f5580d9

Je hoeft er maar het aanbod van toppers zoals Raamdecoratie.com of Zonnelux.nl op na te slaan om te zien hoe prominent dit type decoratie ondertussen geworden is. Hieronder bespreken we een aantal trends dat de hedendaagse populariteit van het duo rolgordijn verklaart.

duo-vision-roller-black

De perfecte balans
Zonlicht en energie-efficiëntie zijn de absolute speerpunten van de moderne woningbouw. Een effect daarvan is dat de ramen alsmaar groter worden. Daar waar ramen groot zijn, is het de bedoeling dat ze tegelijk licht binnenlaten, warmtegeneratie optimaliseren en kou buiten houden. Duo rolgordijnen beantwoorden perfect aan deze hoge eisen en bieden een flexibele oplossing qua licht, energie én privacy. Bovendien zijn ze ook toepasbaar op grotere raamoppervlakken. Standaardmaten worden bijvoorbeeld al snel 2m70 lang. Qua maatwerk zijn de mogelijkheden virtueel eindeloos.

5bd391b39ed83123bb29e22935e7a32a

De beach look
Het strand is de nieuwe trendsetter wanneer het op casual stijlen aankomt. Die beach look laat immers toe om een hoge graad van (‘loungy’) comfort te combineren met design- of andere stijlelementen. Tegelijk wordt zo een mix van interieur-stukken en -accessoires mogelijk: brute vloeren, grote tapijten, verschillende types van meubels… Ook jaloezieën spelen een voorname rol in de beach look.

DRG_5206_01_bewerkt

Transparant
Van glazen tot voiles: transparante oppervlakten en texturen zijn populair. Je ziet het zowel in de modewereld als in het design van woningen. Qua raamdecoratie betekent doorschijnend echter ook een verlies aan privacy. De oplossing? Een duo rolgordijn dat het beste van die twee verschillende werelden combineert.

Ecodesign
Ecologisch design betekent voor iedereen iets anders, maar voor raamdecorateurs betekent het in de eerste plaats optimaal omgaan met zonlicht, (gegenereerde) warmte en buitenkou. Opnieuw is hier een uitgelezen plaats voor de roljaloezie weggelegd. Denk bijvoorbeeld aan hoe het honinggraat-ontwerp (met superieure energie-efficiëntie) voor het eerst werd geïntroduceerd op duettes.

Meer weten over de vele mogelijkheden van duo rolgordijnen? Surf dan snel naar Raamdecoratie.com of Zonnelux.nl.

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *