Search and Hit Enter

Houtkachel in huis

In de moderne woning hebben we allemaal te maken met een moderne verwarmingssysteem. Vroeger hadden we niet de luxe om met één druk of draai op de knop de temperatuur in huis hoger of lager te zetten. Om het warm te krijgen verbrandden we hout in ouderwetse houtkachels. Niet super praktisch, maar tegenwoordig vinden veel mensen houtkachels erg leuk en mooi. Daarom hebben veel anno 2014, naast hun moderne verwarmingssysteem, ook een houtkachel in huis staan.

Houtkachel in huis

Warmte en gezelligheid

Het ziet er natuurlijk ook erg leuk uit, zo’n traditionele oude zwarte houtkachel in de woonkamer. Je kan er dan lekker met het gezin voor zitten. Hiermee creëer je ook een bepaalde warmte en gezelligheid in huis.

Met een houtkachel in huis, heb je natuurlijk ook brandhout nodig. Wat je veel ziet, is dat het brandhout ook als interieur decoratie wordt gebruikt. Stapels brandhout geeft immers ook heel veel sfeer!

Houtkachel afvoer

Wat veel mensen misschien niet realiseren heeft een houtkachel ook een afvoer nodig, zodat het rook naar buiten afgevoerd kan worden. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende afvoersystemen mogelijk om dit allemaal goed te begeleiden. Vaak is het een dikke zwarte buis die vanuit de houtkachel in de muur verdwijnt en weer uit je dak tevoorschijn komt.

Houtkachel in huis

Houtkachel in huis

Houtkachel in huis

Houtkachel in huis

Houtkachel in huis

Foto’s via Pinterest

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *