Woonaccessoires

Vintage vloerkleden zijn hot!


Vintage is hot. Zó hot zelfs, dat alles waar je het woord ‘vintage’ voor plakt hot wordt. Vintage stoelen, vintage kasten, vintage tafels, noem maar op. Het fijne van vintage is dat het in elke interieurstijl past. Ondanks de ‘oude’ uitstraling van vintage, past het in een modern interieur, landelijk interieur, Scandinavisch interieur, klassiek interieur en ook in een industrieel interieur. En dat is de kracht van vintage. Eén van de interieurtrends van afgelopen jaren die je steeds vaker tegenkomt, zijn vintage vloerkleden in huis. Naast de voordelen die een vloerkleed biedt zoals warme voeten en sfeer, kunnen vintage vloerkleden ook extra karakter geven aan elk interieur.

Vintage vloerkleed

Vintage vloerkleed

Vintage vloerkleed

Vintage look

Vintage staat voor de verouderde look. En vooral als het gaat om een vloerkleed, zit eigenlijk niemand te wachten op een echte oude vloerkleed die jarenlang door andere mensen zijn gebruikt. Bij vloerkleden, die je ruimtes plaatst zoals de woonkamer, slaapkamer, eetkamer en kinderkamer, speelt hygiëne een belangrijke rol. Gelukkig bestaan er ook nieuwe vintage vloerkleden. Spiksplinternieuwe ongebruikte vloerkleden met dé sexy verouderde vintage uitstraling die zo mooi is.

Bekijk bijvoorbeeld de vintage tapijten van Online mattenshop

Vintage vloerkleed

Vintage vloerkleed

Vintage vloerkleed

Vintage vloerkleed

Vintage vloerkleed

Vintage vloerkleden heb je bovendien in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Er zijn vintage vloerkleden met een mix van verschillende kleuren, maar je hebt ook vintage vloerkleden met één bepaalde kleurtint zoals rood, grijs, blauw of groen. Vaak zijn de vintage vloerkleden ook voorzien van een mooi sierlijk patroon, passend bij de vintage look.

De echte vintage liefhebbers zullen helemaal gek zijn op rozenkelims en de Beni Ouarain vloerkleden. Echte originele met de hand gemaakte vloerkleden die vaak dertig tot zelfs tachtig jaar oud zijn.

Rozenkelims

Rozenkelims zijn met de handgeweven vintage vloerkleden die vaak voorzien zijn van een mooi bloemenpatroon. Vaak hebben ze een donkere basiskleur zoals zwart of bruin, terwijl het patroon uit de mooiste kleuren van de regenboog kan bestaan.

rozekelim

rozekelim-keuken

Beni Ouarain vloerkleden

Je hebt ze vast wel een keer voorbij zien komen, de mooie witte vintage vloerkleden met een zwart ruiten patroon. Dat zijn de Beni Ouarain vloerkleden, Marokkaanse tapijten die volledig met de hand geweven zijn door nomadische berbers. Deze super zachte vloerkleden zijn gemaakt van honderd procent schapenwol.

beni-quarain-vloerkleed

beni-quarain-vloerkleed

beni-quarain-vloerkleed

Bron: houseofphilia.blogspot.nl | mydomain.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply