Slaapkamer

De slaapkamer van Zweeds ontwerpduo Johan & Johanna


Het is natuurlijk super inspirerend om binnen te mogen kijken bij interieurprofessionals. Om te zien hoe ze omgaan met bepaalde uitdagingen en hoe zij een balans creëren tussen functionaliteit en stijl. Vandaag gaan we een kijkje nemen in de slaapkamer van Johan & Johanna, een Zweeds ontwerpduo, die in een prachtig ingericht appartement wonen uit 1905.

De slaapkamer van Zweeds ontwerpduo Johan & Johanna

Klein appartement

Het is een vrij klein appartement met een woonoppervlak van 65m2. Het grote voordeel is dat het plafond van drie meter lekker hoog is, waardoor het ondanks de beperkte oppervlakte tóch ruimtelijk aanvoelt. Hoewel de basis typisch Scandinavisch is ingericht met wit geschilderde wanden en een lichte houten vloer, voelt het interieur knus en gezellig aan. Dat geldt ook voor de ruime en lichte slaapkamer.

De slaapkamer van Zweeds ontwerpduo Johan & Johanna

Opbergruimte

Opbergruimte is één van de belangrijkste onderdelen in een klein appartement. Zonder genoeg goede opbergmogelijkheden, zal het appartement alleen maar rommeliger, chaotischer én vooral ook kleiner lijken. En omdat de slaapkamer van bepaalde formaat is, is daar ook een ideale plek voor het inrichten van extra opbergruimte. Dit hebben ze gedaan in de vorm van een grote inbouwkast.

Inbouwkast

Over de gehele slaapkamer wand is een inbouwkast gerealiseerd die van de vloer tot bijna het plafond loopt. Het mooie is dat het bed in deze kast is gebouwd, waardoor de kast en het bed een mooi eenheid vormen. Het stukje muur bij het bed is bekleed met houten planken om meer warmte te creëren in de slaapkamer. Tegenover het bed vind je ook nog een extra kast voor nóg meer opbergmogelijkheden.

Naast de indrukwekkende inbouwkast, vind je nog een ander element die de aandacht trekt in de slaapkamer. Ze hebben namelijk gekozen voor roze gordijnen. Fantastisch!

De slaapkamer van Zweeds ontwerpduo Johan & Johanna

De slaapkamer van Zweeds ontwerpduo Johan & Johanna

Bron: Elledecoration.se | Fotografie: Stellan Herner

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply