Slaapkamer ideeën

Slaapkamer met gordijn als hoofdrol


Dit is de slaapkamer van een 289m2 grote villa gelegen in Pamplona in Spanje. Een bijzondere slaapkamer met een uitgesproken uitstraling en doel. Het ontwerp en de inrichting van de villa is verzorgd door Vaillo & Irigaray en Iñigo Beguiristain. Een van de belangrijkste pijlers die als basis wordt gehanteerd in de gehele interieur inrichting van de woning, is het gebruik van gordijnen. Gordijnen die niet alleen functioneren als raamdecoratie, maar juist ook voor het gebruik om verschillende ruimtes te scheiden. Ook in de slaapkamer dus!

Slaapkamer met gordijn als hoofdrol

Slaapkamer met inloopkast

De basis van de slaapkamer is erg eenvoudig en simpel gelaten. Voor de vloer is er gekozen voor een mooie houten vloer met lange brede natuurlijke planken, terwijl de wanden strak gestuukt en wit geschilderd zijn.

Het is een vrij ruime slaapkamer, waardoor er ook genoeg plek is om er een inloopkast in te richten. Wat erg bijzonder is, is dat ze de inloopkast en de slaapkamer gescheiden hebben met behulp van gordijnen. Mooie donkere mosgroene gordijnen, die voor een sfeervolle en intieme uitstraling zorgen in de slaapkamer. Het is mogelijk om deze gordijnen volledig open te schuiven, waardoor er één open ruimte ontstaat, maar het is natuurlijk ook mogelijk om de inloopkast volledig af te sluiten.

Naast het groene gordijn, die als scheidingswand wordt gebruikt, vind je ook gordijnen bij het raam. Daar is gekozen voor witte vitrage gordijnen met een transparant karakter. Deze zorgen ervoor dat het zonlicht de slaapkamer kan bereiken, zonder dat het ten koste gaat van de privacy.

Deze manier van het gebruik van gordijnen is ook toegepast in de rest van het interieur. De woonkamer is bijvoorbeeld door dezelfde gordijnen gescheiden van de eetkamer en keuken.

Bron: Raamdecoratie.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply