Search and Hit Enter

Slaapkamer TV ideeën

Een TV in de slaapkamer is geen absolute musthave, maar wel een goede nice to have. Het is namelijk altijd fijn om de mogelijkheid te hebben om TV te kijken vanuit je bed. Net voor het slapen gaan een filmpje opzetten of juist in de ochtend nog het journaal meepikken voordat je op gaat staan. Maar hoe kan je de TV een passend plekje geven in de inrichting van je slaapkamer. Veel mensen vinden een televisie een lelijk ding. Hoe zorg je ervoor dat het geen afbreuk wordt voor je slaapkamer? Daar gaan wij antwoord opgeven aan de hand van handige tips, leuke ideeën en een aantal hele mooie inspiratie voorbeelden!

Slaapkamer tv ideeën

1. TV meubel

Het meest voor de hand liggende oplossing is een TV meubel in de slaapkamer. Net zoals in de woonkamer neem je een TV meubel in de slaapkamer waar je de TV op kunt plaatsen. Dit kan een normale TV meubel zijn, die ook geschikt is voor de woonkamer, maar je kunt ook denken aan speciale TV meubels of kasten, die je aan het voeteinde van het bed plaatst. Je zou zelfs een TV meubel op maat kunnen laten maken, waar de TV in en uitgeschoven kan worden. Het grote voordeel van een TV meubel, is dat je meer dan de televisie kunt opbergen in de meubel. Je hebt ook gelijk een oplossing voor het randapparatuur. Nadeel is dat een TV meubel veel ruimte inneemt. Vooral in een kleine slaapkamer kan dit lastig zijn. Dan zijn onderstaande ideeën misschien meer geschikt.

tv slaapkamer voeteinde kast

Slaapkamer tv ideeën

Slaapkamer TV meubel

2. TV aan de muur

Steeds meer mensen kiezen ervoor om de TV op te hangen, met name aan de muur. Dat geldt voor de woonkamer, maar ook in de slaapkamer is het een hele populaire oplossing. Een TV ophangen aan de muur ziet er niet alleen mooi en super strak uit, je bespaart ook ruimte en het geeft de slaapkamer ook een bepaalde luxe uitstraling. Je kunt dit doen met behulp van een TV beugel. Let hierbij wel op de hoogte van de TV. Hang de televisie op ooghoogte in een zittende positie op bed. Zittend en leunend tegen de muur of het hoofdbord is namelijk vaak het fijnst. Wil je de TV in de hoek of aan de muur aan de zijkanten van je slaapkamer monteren, kies dan voor een draaibare beugel. Het is ook mogelijk om de TV aan een schuine wand te monteren.

tv kleine slaapkamer muur

Slaapkamer tv ideeën

Slaapkamer tv ideeën

TV aan slaapkamer muur

Slaapkamer tv ideeën

3. TV in het bedframe

Je kan natuurlijk ook een speciaal bed kopen waar een TV in verwerkt wordt. De tv wordt dan geïntegreerd aan het uiteinde van je bedframe. Vaak kan je zelfs de TV in en uit laten schuiven. Als je geen TV kijkt, kan je het gewoon in je bedframe schuiven zodat het niet zichtbaar is. Een ideale oplossing voor een kleine slaapkamer!

Slaapkamer tv ideeën

TV in bedframe

TV in bedframe

4. TV aan het plafond

Wat ook een heel goed idee is voor een kleine slaapkamer is om de TV aan het plafond van je slaapkamer te hangen. Er zijn speciale beugels verkrijgbaar, die je aan het plafond kunt monteren. Het beste is om er één te nemen, waarmee je de TV op ooghoogte kunt hangen, anders is het net alsof je in de voorste rij van de bioscoop zit. Dit is natuurlijk niet zo fijn voor je nek.

tv plafond slaapkamer

tv beugel plafond

6. TV in het plafond

Een variant van de TV aan het plafond, is de TV in het plafond. Dit idee vraagt wel iets meer creativiteit en je moet ook een beetje handig zijn. Het is namelijk niet overal en altijd mogelijk. Het is wel een erg leuk en origineel idee om de TV op deze manier een plekje te geven in de slaapkamer.

tv aan slaapkamer plafond

tv aan plafond

Slaapkamer tv ideeën

Slaapkamer tv ideeën

7. TV in de vloer

Dit idee komt bijna nooit voor. Bijna, maar niet helemaal. In sommige slaapkamers is het mogelijk om de TV in de vloer te verwerken. In principe hetzelfde idee als de TV in het plafond, maar dan andersom. Ook een super leuk en origineel idee, maar lang niet overal toepasbaar.

Slaapkamer tv ideeën

8. TV aan een paal

Er zijn ook speciale TV palen verkrijgbaar, waaraan de de TV kunt ophangen. Er zijn korte palen die je op de vloer kunt monteren en er zijn palen die je tussen de vloer en het plafond kunt monteren.
tv paal slaapkamer

tv aan paal

tv aan paal woonkamer slaapkamer

9. TV aan kledingkast

Heb je een grote kledingkast in de slaapkamer? Dan kan je de TV daar aan kunnen monteren. Dit is niet zomaar gedaan, je kledingkast moet daar wel geschikt voor zijn. Je zou bijvoorbeeld een speciale schuifdeur kunnen laten maken, maar je kan er ook voor kiezen om de volledig kledingkast op maat te maken. Dit kost wel wat, maar je krijgt daar wel iets heel bijzonders voor terug!

TV aan kledingkast

TV aan kledingkast

TV aan kledingkast

TV aan kledingkast

Slaapkamer tv ideeën

10. TV aan roomdivider

Heb je een grote slaapkamer, waar je bijvoorbeeld ook een inloopkast, leeshoek of lounge hebt ingericht? Dan zou je een roomdivider kunnen maken, waar je de TV aan kunt hangen. Daar pak je twee vliegen in één klap mee!

tv roomdivider slaapkamer

tv roomdivider slaapkamer

Hopelijk hebben we met bovenstaande slaapkamer ideeën jou kunnen inspireren. Wij zijn benieuwd voor welke variant jij gaat kiezen! Bekijk ook onze 127x slaapkamer inspiratie pagina voor nóg meer leuke ideeën!

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *