Slaapkamer ideeën

Spaanse slaapkamer uit Barcelona


Deze super Spaanse slaapkamer is ontworpen door de interieurachitecten van Sergi Pons, die in 2014 een appartement uit Barcelona had vormgegeven en ingericht. Het appartement is gelegen in de Eixample wijk, die bekend staat om oude authentieke appartementen van vóór het jaar 1900. De appartement zijn dan ook voorzien van prachtige details, die hier in deze slaapkamer dé belangrijkste kenmerken vormen.

Spaanse slaapkamer uit Barcelona

Bakstenen muren

De stoere bakstenen muren zijn in deze slaapkamer volledig gerestaureerd en hergebruikt. Ook het plafond met de sierlijke kleine bogen en authentieke houten balken, bestaat uit deze bakstenen. De interieurarchitecten hebben dit gecombineerd met een een warme houten vloer en grijze betonlook muren. Wat ook erg mooi is, zijn de grote originele houten deuren en kozijnen.

Badkamer met Portugese tegels

Ze hebben bovendien besloten om de originele muur tussen de slaapkamer en de badkamer te verwijderen, zodat het eigenlijk één grote ruimte wordt. Dit enigszins wel gescheiden middels een moderne strakke witte kledingkast, waar ook een deur in is verwerkt. De kledingkast loopt echter niet helemaal door tot aan het plafond, waardoor het open karakter tóch overheerst in deze slaapkamer.

In plaats van een houten vloer, hebben ze gekozen om de badkamer vloer te betegelen met kleurrijke Portugese tegels met een mooi patroon. Deze tegels passen perfect bij de Spaanse sfeer.

Spaanse slaapkamer uit Barcelona

Spaanse slaapkamer uit Barcelona

Fotografie: Adrià Goula

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply