Search and Hit Enter

Airco slaapkamer

Bij een airco denk je al gauw aan een airco in de auto. Maar steeds meer mensen nemen tegenwoordig ook een airco in huis. De airco wordt dan meestal in de slaapkamer geinstalleerd. Sommige mensen hebben er geen last van, maar veel mensen hebben last van de warme zomernachten. Zó warm dat je er zelfs slapeloze nachten van krijgt. Vooral slaapkamers die direct onder het dak bevinden heb je met dit probleem te maken. Een airco in de slaapkamer is dan dé perfecte oplossing. Maar voordat je er één gaat kopen, is het belangrijk om een aantal dingen te weten. Dingen waar je rekening mee moet houden bij een goede airco voor jouw slaapkamer.

Airco slaapkamer

Airco slaapkamer aandachspunten

Als je een airco in je slaapkamer wilt nemen zou je rekening moeten houden met een aantal punten. Duurzaamheid en kwaliteit is natuurlijk belangrijk, maar ook het geluid is iets waar je rekening mee moet houden. Een airco die téveel geluid produceert is natuurlijk niet fijn in de slaapkamer. Verder moet je denken aan het energieverbruik, de verschillende opties op een arico en de kosten.

Mobiele of split airco in slaapkamer

Allereerst moet je weten dat je voor de slaapkamer twee soorten airco’s kan nemen. Een mobiele airco en een split airco. Bij mobiele airco’s wordt de warme lucht afgevoerd via een slang naar buiten, terwijl een split airco uit twee onderdelen bestaat, waarbij één deel in de slaapkamer en een deel buiten wordt geplaatst. Ze worden dan middels een slag met elkaar verbonden. Voordelen van een mobiele airco is dat je deze makkelijk kan verplaatsen in de slaapkamer. Ze zijn bovendien ook stukken goedkoper dan een split airco. Een split airco kosten wel meer, maar daartegenover heeft een split airco meer koelvermogen. De split airco maakt ook minder geluid dan een mobiele airco, omdat het gedeelte wat het meeste geluid produceert buiten wordt geplaatst.

Het is dus eigenlijk aan jou wat je belangrijk vind bij een airco in je slaapkamer. Wil je een stille duurzame airco? Dan is een split airco een goede keus. Wil je daarentegen niet zoveel geld uitgeven, dan is de mobiele airco een goede optie om te overwegen.

Airco slaapkamer

Airco slaapkamer

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *