Slaapkamer meubels

Boxspring


Een boxspring werd vroeger als een ‘luxe bed’ gezien. Je zag het bijvoorbeeld in dure designhotels. Maar tegenwoordig is een boxspring ook heel erg populair bij mensen thuis. Dit heeft vooral met de prijzen te maken, die nu veel betaalbaarder zijn geworden.

Boxspring

Wat is een boxspring?

Er bestaat heel wat misverstanden over de boxspring. De één zegt dat het een designbed is, de ander zegt dat het een bed is zonder hoofdboard… Maar wat is een boxspring eigenlijk daadwerkelijk? Een boxspring is eigenlijk een bed dat uit meerdere onderdelen bestaat. De bedbodem, het matras en eventueel een topmatras. En bij sommige boxsprings moet je ook apart de pootjes erbij kopen. Voor alle drie de onderdelen heb je een enorme hoeveelheid aan keuzes, verschillend in prijs en kwaliteit. Je hebt hele dure boxsprings zoals van de bekende merken Auping en Hästens, maar bij IKEA hebben ze boxsprings vanaf een paar honderd Euro die op kunnen lopen tot boven de duizend Euro. Helemaal afhankelijk welke bedbodem, matras en of je een topmatras wilt hebben.

Bedbodem

Een bedbodem, ook wel matrasbodem genoemd, is een gestoffeerde box met veren aan de binnenkant, die over de volledige breedte veerkracht geeft. Je ligt nu op je bedbodem, maar op je matrais, die op het bedbodem geplaatst dient te worden.

Matras

Het matras is eigenlijk het belangrijkste onderdeel van de gehele boxspring. Er bestaat niet een echte speciale boxspring matras. In principe zou je elk matras op het bedbodem kunnen plaatsen. Welk matras geschikt is voor jou, is natuurlijk afhankelijk van je eigen wensen en eventuele klachten.

Topmatras

Je boxspring kan je afmaken met een topmatras. Een topmatras is geen musthave, maar daarmee kan je wel je slaapcomfort verbeteren. Ook verleng je daarmee de levensduur van je matras. Topmatrassen heb je net als normale matrassen in verschillende soorten, zoals Nasa traagschuim toppers, comfortschuim toppers, latex toppers en koudschuim toppers.

Boxspring

Boxspring

Boxspring

Boxspring

Boxspring

Boxspring

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply