Slaapkamer ontwerpen

Luxe slaapkamer ontwerpen


Veel mensen willen een luxe slaapkamer hebben. Maar luxe kan je op twee manieren zien. Een slaapkamer met luxe voorzieningen, dus bijvoorbeeld met dimverlichting, gordijnen die elektrisch bestuurd kunnen worden, HD televisie die mooi aan het plafond hangt, etc. Maar je kan een slaapkamer ook ontwerpen met een luxe uitstraling. Dan heb je het niet zozeer over luxe voorzieningen, maar een moderne slaapkamer met gebruik van mooie materialen, kleuren en oplossingen. Vandaag willen we vooral hebben over deze laatste versie en een aantal leuke ideeën geven om jullie te inspireren bij het ontwerpen van een luxe slaapkamer.

Luxe slaapkamer ontwerpen

Luxe materialen

Materiaal is een belangrijke tool die je kan gebruiken om een luxe slaapkamer te ontwerpen. Het gebruik van het juiste materiaal kan namelijk een grote invloed hebben op de sfeer en stijl van je slaapkamer. Steigerhout kan mooi zijn in een interieur, maar helemaal niet toepasselijk voor een luxe slaapkamer. Dat geldt ook voor beton of rvs. Voorbeelden van luxe materialen zijn bijvoorbeeld glas, hoogglans of kwalitatieve mdf.

Luxe bed

Veel mensen vinden bijvoorbeeld een steigerhouten bed erg mooi. Dat kan ook erg mooi zijn, maar niet voor een luxe slaapkamer. Een boxspring of een bed met een hoogglans bedframe zouden meer geschikt zijn. Een mooi hemelbed zou ook een goede optie zijn.

Een makkelijke en laagdrempelige manier om een luxe slaapkamer te ontwerpen is met bedlinnen. Een satijnen dekbedovertrek is bijvoorbeeld een hele goede keuze. Nog wat leuke bijpassende kussens erbij, dan zit je helemaal goed. Satijn is natuurlijk gewoon een voorbeeld, maar het past niet altijd bij de stijl van je slaapkamer. Dat is véél belangrijker.

Luxe slaapkamer ontwerpen

De slaapkamer vloer

Voor de vloer zijn er meer opties mogelijk als je een luxe slaapkamer wilt ontwerpen. Een houten vloer zou bijvoorbeeld heel goed passen, maar ook met een plavuizen vloer, laminaat of zelfs tapijt kan je een luxe sfeer creëren in de slaapkamer. De kleur is hierin wel belangrijk. Als je tapijt neemt, dan dan geen grasgroene of felgele tapijt. Zwart, donkerpaars, of beige zouden hierin betere keuzes zijn.

Luxe slaapkamer ontwerpen

Luxe verlichting

Met de juiste verlichting kan je heel veel bereiken voor een luxe slaapkamer. TL buizen zijn sowieso not done! Dat lijkt logisch, maar het is schikbarend als je weet hoeveel mensen dit nog gebruiken. Om een luxe slaapkamer te ontwerpen kan je bijvoorbeeld kiezen een luxe hanglamp, kroonluchter of mooie spotjes die in het plafond of vloer zijn verwerkt.

Luxe slaapkamer ontwerpen

Luxe slaapkamer ontwerpen

Op zoek naar meer leuke ideeën voor de slaapkamer inrichting? Bekijk ook onze 127x slaapkamer inspiratie!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply