Inrichting woonkamer, Kasten, Meubels, Slaapkamer, Slaapkamer meubels, Woonkamer meubels

Wandkasten


Een tijd lang was de wandkast verdwenen uit de Nederlandse woonkamer. Tegenwoordig zie je ze steeds vaker in het interieur terugkomen en daarmee is de wandkast weer helemaal terug van weggeweest. Wandkasten zijn niet alleen multifunctioneel, maar kunnen ook echt design zijn.

wandkast

wandkast

Soort wandkast

Wanneer je opzoek gaat naar een wandkast, bedenk dan goed waar je de wandkast voor wilt gaan gebruiken en welke afmetingen het moet hebben. Een wandkast kan je namelijk voor verschillende doeleinden gebruiken. Wil je dat alles er netjes en opgeruimd uitziet en niet in het zicht is? Kies dan voor een model met deuren en/of lades. Als je liever met je spullen wilt pronken ga dan voor een wandkast met glazendeuren of met open vakken. Daarnaast kan je een wandkast ook gebruiken als boekenkast of roomdivider. Op die manier geef je er een speelse touche aan en wordt het geen statische meubelstuk in de woonkamer.

wandkast

wandkast

wandkast

Formaat

Zoals eerder aangegeven is het kiezen van de juiste afmetingen ook belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat de wandkast in het niets valt bij je andere meubels of dat de wandkast de helft van je woonkamer in beslag gaat nemen. Bepaal allereerst waar de wandkast moet komen te staan en zorg ervoor dat de wandkast niet op een plek komt te staan waarbij het te veel daglicht wegneemt. Bij het te veel wegvallen van daglicht oogt je woonkamer niet alleen donkerder, maar ook kleiner en dat wil je juist niet hebben. Naast daglicht moet je ook rekening houden met kunstlicht, vooral wanneer je kiest voor een wandkast met glazen deuren of open vakken. Bij dit model komt de wandkast het mooist tot z’n recht, als het goed belicht wordt of als er belichting in de wandkast is geïntegreerd. Een aantal voorbeelden hiervan vind je op Woontrendsxl.nl.

wandkast

wandkast

Style

Kijk ook naar de style van je interieur bijvoorbeeld landelijk, klassiek of design voordat je een keuze maakt. Wellicht dat je niet gelijk weet wat je wilt en inspiratie nodig hebt. Bezoek de woonwebsite Lumz.nl voor inspiratie, hier vind je een breed assortiment aan wandkasten.

wandkast

wandkast

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply