Tuin

Creatieve ideeën om je tuin te ontwerpen met een polyester plantenbak


Ze zijn er in allerlei kleuren, vormen en maten, meer nog dan de terracotta bloempotten. Dat maakt dat een polyester plantenbak zo veelzijdig is. Of het nu in je tuin, of je balkon of dakterras, of zelfs in huis of kantoor is; voor elke plek is er wel een passende bloembak te vinden. In dit artikel lees je wat de voordelen van een kunststof plantenbak zijn, maar ook een aantal creatieve ideeën met deze plantenbak.

Polyester plantenbakken

Polyester plantenbakken zijn van een topkwaliteit

Met polyester plantenbakken zit je eigenlijk altijd goed. Het is een materiaal dat past in elke tuin of op elk balkon of dakterras. Polyester wordt vaak gebruikt in kleding of in gebruiksvoorwerpen. De plantenbakken worden gemaakt van polyester met styreen. Deze twee componenten kunnen, in combinatie met een verharder, omgezet worden tot een harde kunststof. Het resultaat? Grote polyester plantenbakken die van een uitstekende kwaliteit zijn en wel tegen een stootje kunnen. Als het omvalt, breekt het niet. En ook als er veel voetballende kinderen in je tuin zijn, zijn deze plantenbakken ideaal en zullen jarenlang meegaan. De website godu-tuin.nl heeft een blog met veel handige tips hoe je het beste een tuin kunt inrichten met plantenbakken.

Polyester plantenbakken

Polyester plantenbakken

Waarom kies je voor kunststof plantenbakken

Polyester plantenbakken heeft een heel aantal voordelen ten opzichte van plantenbakken van andere materialen. Grote polyester plantenbakken zijn vorstbestendig omdat ze geen vocht opnemen. Daardoor kun je deze de hele winter buiten laten staan en kun je ook in de winter genieten van prachtige winterbloeiers.

Polyester plantenbakken

Een kunststof plantenbak verkleurt heel snel in de zon, zul je zeggen. Maar niet is minder waar. De polyester plantenbakken van tegenwoordig zijn van zo een uitstekende kwaliteit en heeft een diepe kleur; verkleuren door de zon zal niet meer gebeuren.

Daarnaast zijn de bloembakken aan de binnenkant voorzien van isolatiemateriaal. Dit zorgt voor een optimale bescherming van de wortels.

Creatieve ideeën met een kunststof plantenbak voor buiten

Omdat een kunststof plantenbak in allerlei vormen, maten en kleuren verkrijgbaar is, kun je er alle kanten mee uit. Plaats bijvoorbeeld twee polyester plantenbakken aan elke kant van de voordeur of je tuinpad en heet daarmee je gasten een warm welkom.
Maak met hoge, smalle plantenbakken een natuurlijke erfafscheiding en creëer daarmee een stukje privacy. Deze plantenbakken kun je ook aan de rand van het dakterras plaatsen zodat je ook daar wat meer beschut zit. Of zet een hoge bloembak voor iets wat niet zo mooi is om in het zicht te hebben.

Polyester plantenbakken

Een speels effect op je terras of balkon creëer je door twee of meerdere plantenbakken van verschillende formaten bij elkaar te plaatsen. Of kies je juist voor meer contrast? Heb je bijvoorbeeld donkergrijze tegels, dan kan het een goede zet zijn om voor witte kunststof plantenbakken te kiezen. En andersom geldt natuurlijk ook.

Grote kunststof bloembakken; niet alleen voor buiten

Een kunststof plantenbakken is er niet alleen voor in de tuin. Op kantoor kan een polyester plantenbak een prachtige afscheiding vormen tussen twee werkplekken. Maar ook in de hal van jouw bedrijf kunnen grote polyester plantenbakken de ruimte vullen en een gezellige sfeer geven.
Op een kantoor wordt er ook veel gebruikt gemaakt van hydrocultuur; het houden van planten op basis van hydrokorrels, water en voedingsstoffen. Niet elke plantenbak is daarvoor geschikt, polyester plantenbakken wel omdat deze vocht vasthouden. Daardoor zijn deze plantenbakken ideaal voor hydrocultuur.

Polyester plantenbakken

Ook in een huis kan een kunststof plantenbak een perfecte oplossing zijn. Je kunt daarmee een afscheiding maken tussen je woonkamer en keuken. Je kunt er je vensterbank mee vullen. Of zet een prachtige plant in die nog wat lege en kale hoek van de woonkamer.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply