Tuin

DIY zwembad in de tuin met houten vlonders


Vandaag willen we jullie inspireren met een super leuk DIY project, misschien wel hét leukste DIY project die we hebben laten gezien. We gaan namelijk laten zien hoe je vrij eenvoudig een super tof DIY zwembad in de tuin kunt maken. Voor iedereen die droomt om een eigen zwembad in de tuin te hebben, kan met dit project hun droom laten uitkomen!

DIY zwembad in de tuin met houten vlonders

Wat heb je nodig?
Wat heb je nodig om dit zwembad te bouwen in de tuin?
– Een grote tuin;
– Een opzetzwembad;
– Houten latten;
– Waterpas;
– Schroeven;
– Boormachine;
– Houten vlonders.

Voor dit DIY zwembad heb je wel een redelijke grote tuin nodig, maar dat zal geen verrassing zijn. Heb je niet zo’n grote tuin? Ook geen groot probleem, want het is ook mogelijk om een kleinere opzet zwembad te nemen. Neem eens een kijkje bij Fonteyn, die een heel groot assortiment zwembaden heeft. Van kleine opzet zwembaden tot grote inbouwzwembaden.

Opzetzwembad

Voor dit project heb je een opzetzwembad nodig. Een opzetzwembad is een zwembad die je op een ondergrond plaatst, dit in tegenstelling tot een inzetzwembad, die in de grond wordt verwerkt. Opzetzwembaden zijn al verkrijgbaar voor onder de €100,-. Plaats het opzetzwembad op de plek in je tuin waar je het zwembad wilt hebben. Zorg ervoor dat je aan elke kant minimaal twee meter ruimte nodig hebt, maar ook dit is afhankelijk van hoe groot je het wilt maken.

Na het plaatsen van het zwembad, is het vervolgens taak om het frame te bouwen rondom het zwembad. Met houten latten bouw je het terrasframe om het opzetzwembad. Met behulp van een waterpas zorg je ervoor dat alles goed recht is, en met schroeven maak je de houten latten aan elkaar vast. Tot slot timmer je het houten frame zowel aan de zijkant als aan de bovenkant dicht met de houten vlonders. Easy!

DIY zwembad in de tuin met houten vlonders

DIY zwembad in de tuin met houten vlonders

DIY zwembad in de tuin met houten vlonders

Bron: Goodshomedesign.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Liesbeth 14 augustus 2020 at 14:26

    waar zit de pomp ?

  • Leave a Reply