Tuin

Een goed onderhouden tuin is een fijne tuin


Om je tuin op zijn mooist te houden, is regelmatig onderhoud van belang. Zeker nu het zomerseizoen voor de deur staat, wil je optimaal genieten van je tuin en wil je dat het er prachtig uitziet. Wat komt kijken bij het onderhouden van je tuin en hoe doe je het? Door het tuinonderhoud zelf te doen krijg je meer feeling met je tuin en geniet je er nog intenser van.

Een goed onderhouden tuin is een fijne tuin

Een goed onderhouden tuin is een fijne tuin

Net zoals onderhoud binnenshuis noodzakelijk is, zoals het witten van de muren en het plafond schilderen, is het ook belangrijk om de ruimte buiten je huis goed te onderhouden. Door dit regelmatig en goed te doen, voorkom je grote onkosten. Door bijvoorbeeld je tegels goed te reinigen, je dakgoot schoon te maken, goed te snoeien en voor je gazon te zorgen, blijft je tuin langer mooi. Een mooie tuin draagt bij aan de uitstraling van je woning en wat is er lekkerder dan in een prachtige tuin van de zomer te genieten?

De tuintegels reinigen
Vooral op vochtige plekken in je tuin kunnen je tegels last krijgen van groene aanslag. Dit komt doordat er water op de tegels blijft liggen en daarin algen gaan groeien. Aanslag op tegels maakt de tegels erg glad, waardoor er gevaar ontstaat. Ook tasten algen je tegels aan en waardoor de levensduur wordt verkort. Om aanslag te voorkomen, bezem je regelmatig je tegels. Is het bij jou al te laat en is er al aanslag op je tegels ontstaan? Het reinigen van je tegels is een klusje dat je gemakkelijk zelf kan doen. Er zijn 2 manieren waarop je je tegels schoon kan maken; met een hogedrukspuit en met speciale reinigingsmiddelen. Met een hogedrukspuit, heb je binnen no time de aanslag van je tegels gespoten. Doordat het water hard op je tegel wordt gespoten, kunnen poreuze tegels wel beschadigd raken. Controleer van tevoren dus of jouw tegels gereinigd kunnen worden met een hogedrukreiniger. Er zijn ook speciale reinigingsmiddelen te koop voor tegels, waarmee je snel de groene aanslag van je tegels krijgt. Let hierbij wel goed op de verpakking en zorg dat je een reiniger koopt die bij jouw tegels past.

Een goed onderhouden tuin is een fijne tuin

Dakgoot schoonmaken
Tijdens het wisselen van de seizoenen komt er nog wel eens natuurlijk afval in je dakgoot, waardoor deze niet voldoende kan afwateren. Een volle dakgoot kan ook voor algen en mossen in je dakgoot zorgen. Maak 2 keer per jaar je dakgoot schoon om ongemakken te voorkomen, je kan het gemakkelijk zelf doen. Zorg dat je dit klusje op een dag met weinig wind en neerslag doet, aangezien je een ladder nodig hebt om bij je dakgoot te komen. Haal met een schepje alle bladeren weg dat niet in je dakgoot thuishoort. Pak daarna de tuinslang en spoel je dakgoot goed door, zo haal je al het vuil weg en controleer je tegelijkertijd of je dakgoot niet verstopt zit. Maak je dakgoot nog even goed schoon met een borstel of een spons en spoel de vuiligheid weg. Als je toch al op een ladder staat, is het een mooi moment om je dak te inspecteren. Zie je beschadigingen of groene aanslag? Op je dak kunnen algen en mossen groeien, die je dakbedekking kunnen aantasten. Je kan dit zelf weghalen, maar er zijn ook bedrijven gespecialiseerd in het ontmossen van daken.

Een goed onderhouden tuin is een fijne tuin

Snoeien is bloeien
Door de bomen, planten en struiken in je tuin goed en regelmatig te snoeien, groeien ze beter en geniet je meer van je tuin! Wanneer en hoe vaak je een boom, plant of struik moet snoeien, verschilt per soort. In het voorjaar, na de vorst, moet het meest gesnoeid worden. Zo haal je eventuele ingevroren takken weg en kan de plant, boom of struik in het voorjaar en de zomer mooi groeien en bloeien. Bij snoeien is het belangrijk dat je goed gereedschap hebt, dat goed scherp is. Daarnaast is het belangrijk dat je niet teveel weghaalt en dat de vorm van de plant goed in balans blijft. Ook is het van groot belang dat je niets snoeit als het vriest, omdat je dan permanente schade aanricht.

Zorg voor je gazon
Om mooi groen gras te houden, moet je goed voor je gazon zorgen. De makkelijkste manier om dit te doen, is door je gazon simpelweg vaak te maaien. Het wordt aangeraden om dit in het voorjaar en de zomer minimaal 1 keer per week te doen. Door je gazon vaak te maaien, krijgt onkruid minder kans om te groeien en ziet je gazon er gezonder uit. Ook het wateren van je gazon is essentieel voor het behouden van mooi gras. Water je je gazon niet vaak genoeg? Dan verdroogt het gras en krijg je gele plekken. In het groeiseizoen, tussen april en oktober, is het belangrijk om je gazon minimaal 3 keer te bemesten. Zo wordt de groei van het gras gestimuleerd.

Door je tuin regelmatig te onderhouden, geniet je er meer van. Tuinonderhoud hoeft niet ingewikkeld en tijdrovend te zijn, het is namelijk zo dat een goed onderhouden tuin meer rust geeft. Door regelmatig bij te houden blijft je tuin netjes en hoef je niet alles in één keer te doen. Door in de tuin te werken ben je één met de natuur en kan je je hoofd even helemaal leeg maken. Daarnaast beweeg je ook nog eens en geniet je van de buitenlucht, meerdere vliegen in één klap dus!

Een goed onderhouden tuin is een fijne tuin

Een goed onderhouden tuin is een fijne tuin

Een goed onderhouden tuin is een fijne tuin

Bron: Annettechristian.com | Guiaparadecorar.com | Decorfacil.com | Sugarandcharm.com | Goedekers.com | Decoholic.org

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply