Tuin

Elektrische grasmaaier vs benzine grasmaaier


Hoewel steeds meer mensen kiezen voor tuintegels en houten vlonders, vanwege het onderhoudsvriendelijke karakter, zijn er ook nog steeds heel veel mensen die een mooi gazon willen in hun tuin. Of je nou een echte natuurliefhebber bent of niet, een mooi gazon geeft elke tuin een prachtige natuurlijke uitstraling. Het probleem is dat het natuurlijk wel mooi moet blijven. En dat kan alleen als je het goed onderhoud. Je kunt ook wel kiezen voor kunstgras, maar dat is tóch anders dan écht gras. Dit betekent dus gewoon maaien!

voordelen nadelen elektrische benzine grasmaaier

Verschil tussen elektrische en benzine grasmaaier

Gras maaien kan een tijdrovende klus zijn. In de periode tussen april en oktober is het zelfs het best om het gazon elke week te maaien. Dit hoeft in principe geen ramp te zijn, maar het is wel belangrijk dat je een goede grasmaaier hebt. Vroeger bestonden er alleen handmaaiers, wat super veel tijd in beslag nam. Maar tegenwoordig heb je ook benzine grasmaaiers en elektrische grasmaaiers. Je zou het een beetje kunnen vergelijken met een benzine auto en een elektrische auto. In dit artikel laten we zien wat de voordelen en de nadelen zijn van de benzine grasmaaier en de elektrische grasmaaier. Op basis daarvan kan je beslissen wat voor soort grasmaaier het beste bij jou past.

Benzine grasmaaier

Een benzine grasmaaier wordt aangedreven door een benzinemotor. Het grote voordeel is dat het een grote prestatievermogen heeft, wat heel fijn is als je een groot gazon hebt in een grote tuin. Daarnaast heb je niet te maken met een kabel, waardoor je de volledige bewegingsvrijheid hebt tijdens het maaien. Een belangrijk nadeel van een benzine grasmaaier, is dat het op benzine werkt, en benzine is natuurlijk slecht voor het milieu. Het produceert bovendien heel veel geluid. Het is daarom aan te raden om oordopjes in je oren te doen tijdens het maaien. En als een benzine grasmaaier kapot gaat, kan het best duur zijn om het te repareren.

Voordelen

 • Een benzine grasmaaier heeft een krachtige moter;
 • Door het ontbreken van een kabel, heb je all bewegingsvrijheid in de tuin;
 • Je hebt geen elektriciteit nodig.

Nadelen

 • Benzine grasiaamers zijn slecht voor het milieu;
 • Het produceert veel geluid;
 • Onderhoud van benzine graasmaaiers is duur;
Benzine grasmaaier

De McCulloch benzinemaaier M40-125 40 cm

Elektrische grasmaaier

Elektrische grasmaaiers kan je verdelen in twee groepen. Je hebt elektrische grasmaaiers die een kabel hebben. Het nadeel is de kabel zelf, wat de bewegingsvrijheid beperkt. Je hebt ook vrijwel altijd een verlengsnoer snoer nodig, ookal heb je een stopcontact in de buurt. Daarom zijn accu grasmaaiers in het leven geroepen. Dat zijn draadloze elektrische grasmaaiers die werken op basis van een accu. Daarmee heb je dus ook de volledige bewegingsvrijheid in de tuin tijdens het maaien van het gras. Een accu grasmaaier is een stuk milieuvriendelijker dan een benzine grasmaaier. Ze produceren bovendien veel minder geluid, en ook de gebruiks- en onderhoudskosten zijn een stuk lager.

Voordelen

 • Elektrische grasmaaiers zijn milieuvriendelijk;
 • Het produceert veel minder geluid;
 • De gebruiks- en onderhoudskosten zijn relatief laag;

Nadelen

 • Je hebt te maken met een kabel, tenzij je een accu grasmaaier neemt;
 • Een elektrische grasmaaier is minder krachtig dan een benzine grasmaaier.
Elektrische grasmaaier

De Bosch accug rasmaaier rotak 43 LI

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply