Tuin

Elho Raindrop


In Nederland hebben we te maken met regen, en soms heel veel regen. Jaarlijks valt er gemiddeld tussen de 700 en 900 millimeter neerslag. Het grootste gedeelte van het regenwater komt terecht in het riool. En hoe meer regenwater in het riool terechtkomt, hoe meer de waterzuiveringsinstallaties belast wordt. Dit kunnen we met z’n allen voorkomen door het regenwater op te vangen en her te gebruiken. Daar zijn verschillende mogelijkheden en oplossingen voor. Één van die oplossingen is het gebruik van regenwateropvangsysteem. Raindrop van Studio Bas van der Veer is daar een heel mooi voorbeeld van!

Elho Raindrop

Regenvat met gieter én kraan

Raindrop is een regenvat of regenton, die je in de tuin kunt opvangen. Zoals je van een regenvat verwacht, wordt daarmee het regenwater automatisch opgevangen. Maar wat Raindrop zo leuk maakt, is dat er ook een gieter in geïntegreerd is. Deze gieter kan je perfect gebruiken om planten en bloemen water te geven in de tuin. En dat met gratis regenwater.

Aan de onderkant van de Raindrop vind je een kraantje. Die kun je gebruiken zoals ieder ander buitenkraan. Je zou er bijvoorbeeld een tuinslang aan kunnen koppelen.

Het mooie ontwerp van Raindrop heeft al heel veel designprijzen gewonnen, zoals de René Smeets-award, de Melkweg-award en de Condé Nast Traveler I&D.

Nieuwe Raindrop kopen

Voor het seizoen 2018 werd de regendruppel volledig herontworpen met enkele belangrijke technische updates, nieuwe kleuren en een mooie nieuwe satijnafwerking. De nieuwe Raindrop is in september 2017 tijdens Spoga Gafa in Keulen onthuld en zal vanaf begin 2018 beschikbaar zijn in verschilliende tuincentra, doe-het-zelfwinkels en webshops over de hele wereld.

Elho Raindrop

Elho Raindrop

Elho Raindrop

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply