Tuin

Exotisch tuinontwerp


Houd je van exotische tuinen? Dat zal je deze tuin geweldig vinden. Het is de tuin van het Alagoas House in Olho d’Água do Casado in Brazilië. die ontworpen en ingericht is door architect João Duayer van architectenbureau Tavares Duayer Arquitetura. Het is een super schattig huisje, waar je instant tot rust komt, alleen al door ernaar te kijken. De gevel is wit, maar de turquoise geschilderde houten balken, de blauwe deuren en raamluiken én de rode dakpannen zorgen ervoor dat het super vrolijk en exotisch is. In de kleine voortuin is een bijpassende kleurrijke hangmat opgehangen, waar heel veel gebruik van wordt gemaakt. En aan de rechterkant vind je verschillende cactussen, die ook perfect bij de exotische sfeer past. Naast deze voortuin vind je aan de achterkant van het huisje ook een geweldige exotische tuin!

Exotisch tuinontwerp

Houten terras en grindstenen

Het is een compacte tuin, die goed beschut is middels hoge witte muren. Om de tuin nog meer een exotisch tintje te geven, zijn er tegen de achterste witte muren decoratie schuttingen geplaatst, die gemaakt zijn van elkaar gebonden dikke takken. De helft van de tuin is bedekt met witte grindstenen, terwijl op de andere helft een houten terras is gebouwd.

Exotisch tuinontwerp

Exotisch tuinontwerp

Exotisch tintje

Het gedeelte met de grindstenen is ingericht als een lounge. Ook daar is een hangmat opgehangen en zijn er mooie groene cactussen in verschillende formaten geplaatst. Op het grind is een pad gevormd met behulp van houten tegels, die leidt naar het terras gedeelte. Op het houten terras is een eethoek ingericht met een vierkante houten tafel en bijpassende stoelen. Daar is ook de barbecue geplaatst.

Exotisch tuinontwerp

Fotografie: João Duayer & Nathalie Ventura

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply