Tuin

Handige tips bij het kopen van kunstgras


Geen zin meer in kale plekken in je tuin, steeds terugkerend onderhoud en een grasmat die soms meer lijkt op een mat mos dan op gras? Dan is kunstgras iets voor jou. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is kunstgras lang niet zo ‘nep’ meer. Tegenwoordig wordt het gemaakt van verschillende kleuren, waardoor het een hele echte uitstraling krijgt. Als je graag een mooie, nieuwe kunstgrasmat wilt hebben, zonder hier de hoofdprijs voor te betalen, hebben wij een aantal handige tips voor je.

Ga voor kwaliteit

Kunstgras is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten. Een grasmat van een goede kwaliteit betaalt zichzelf terug en hoeft niet per definitie duurder te zijn. Kunstgrasnet.nl heeft bijvoorbeeld grasmatten in verschillende prijsklassen: van budget tot de duurdere klassen. Het grote voordeel van deze grasmatten is echter dat de kwaliteit erg goed is. De grasmatten zijn namelijk gemaakt van verschillende kleuren draden, waardoor de kleurschakeringen net zo echt zijn als van ‘gewoon’ gras. Dat zorgt voor meer leven en maakt dat de kunstgrasmatten niet van echte grasmatten te onderscheiden zijn. Kiezen voor een goede kwaliteit loont dus, want dan weet je zeker dat je de matten niet snel weer zult vervangen.

Kunstgras in tuin

Praktijkvoorbeelden

Soms kan het moeilijk zijn om aan de hand van plaatjes of kleine monsters een keuze te maken. Je kunt bij een leverancier daarom ook om referentieadressen vragen. Dat zijn adressen waar het kunstgras al geplaatst is. Je kunt daarmee een veel duidelijker beeld krijgen van hoe iets in de praktijk eruit ziet. Vraag ook vooral hoe lang het gras er al ligt, zodat je kunt zien of het door de jaren heen ook van kleur verandert of er op een andere manier anders uit gaat zien. Zijn er geen referentieadressen beschikbaar? Vraag dan tenminste om monsters, ook dat geeft namelijk al een heel ander beeld dan een afbeelding.

Zelf leggen of laten leggen

Kunstgras leent zich er uitstekend voor om het zelf te leggen. Dit kan veel geld besparen. Zie je het niet zitten om het kunstgras zelf te leggen? Dan kun je het beste kunstgras kopen bij een leverancier die ook een aanlegservice biedt. Je weet dan zeker dat de plaatsing helemaal afgestemd is op het type kunstgras. Dat kan veel problemen voorkomen en is net zo gemakkelijk bij eventuele vragen of problemen. Tip: informeer naar eventuele aanbiedingen of kortingsmogelijkheden bij de afname van kunstgras én de legservice. Dat kan soms zo weer een mooi bedrag schelen!

Aanbiedingen

Kunstgras is in aanschaf een stuk duurder dan gewoon gras. Je koopt al een rol gras voor een paar euro en kunt voor dat geld zelfs zaad kopen om een heel veldje in te zaaien. Toch is kunstgras op de langere termijn goedkoper, omdat het lang meegaat, geen onderhoud vraagt en overal zonder bijzondere aanpassingen gelegd kan worden. Om de initiële aanschaf wat aantrekkelijker te maken, is het handig om naar aanbiedingen te speuren. Door je te verdiepen in de verschillende kwaliteiten, monsters op te vragen en het gras ook in de praktijk te bekijken, kun je een goed onderbouwde keuze maken uit de verschillende soorten die beschikbaar zijn.

Kunstgras in tuin

Kunstgras in tuin

Kunstgras in tuin

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply