Tuin

Kindvriendelijke tuin


Iedereen wilt een tuin hebben aan huis. De tuin is als het ware een extraatje voor velen. Maar voor sommige mensen is het zelfs een vereiste of een musthave. Vooral gezinnen met kinderen vinden het fijn om een tuin te hebben. De kinderen kunnen dan zonder gevaar lekker in de buitenlucht spelen. Althans, zolang je een kindvriendelijke tuin hebt.

Vandaag zou ik het daarover willen hebben, een kindvriendelijke tuin. Hieronder heb ik een aantal punten waar je rekening mee moet houden. En om je een beter beeld te geven heb ik een paar mooie kindvriendelijke tuin voorbeelden voor je verzameld met de leukste ideeën en inspiratie.

Trampoline kindvriendelijke tuin

Kindvriendelijke tuin

Kindvriendelijke tuin ontwerpen

Er zijn een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden als je een kindvriendelijke tuin wilt ontwerpen. Allereerst moet je ervoor zorgen dat de kinderen niet op buiten de tuin kunnen komen. Goede schuttingen, tuinhekken of tuinomheining is dus erg belangrijk.

Hiernaast is de tuin ondervloer ook iets waar je over na moet denken. Een stenen ondergrond is misschien het minst kindvriendelijk. Als je kind erop valt, dan heeft hij of zij het meest pijn. Bij het ontwerpen van een kindvriendelijke tuin, is daarom een zachte ondergrond het meest geschikt. Gras bijvoorbeeld. Heb je geen zin om elke keer te moeien maaien, dan zou je kunstgras kunnen gebruiken. Een alternatief zijn zachte rubberen tegels. Deze zachte rubberen tegels zie je ook weleens in speeltuinen.

Kindvriendelijke tuin ontwerpen

Met de tuinomheining en de zachte ondergrond heb je de grootste risico’s beperkt bij het ontwerpen van een kindvriendelijke tuin. Maar het zou natuurlijk geen kindvriendelijke tuin is, als er geen echte speel voorzieningen zijn voor het kind. Een zandbak of een ondiepe waterbad bijvoorbeeld. Of misschien wel een schommel of een trampoline.

Kindvriendelijke tuin ideeën

Ben je op zoek naar kindvriendelijke tuin ideeën? Hieronder heb ik een aantal voorbeelden gevonden die je kan gebruiken voor het opdoen van leuke ideeën. Sommigen zijn groot, sommigen zijn kleiner. Sommigen met veel speelvoorzieningen, sommigen zonder. Maar ze zijn allemaal in ieder geval kindvriendelijk. Enjoy!

kindvriendelijke tuin

Tuin rubberen tegels

Zachte tegels in tuin

Kindvriendelijke tuin ideeen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply