Tuin

La Dolce Vita


Je eigen Good Life tuin

Een tuin waarin je je prettig voelt, lekker bezig kunt zijn en het leven goed is. La Dolce Vita, een van de tuintrends van dit jaar toont ons kleurrijk gevulde tuinen met warme tinten, mediterrane geuren en vooral veel vrolijke elementen.

Nu de zomer er weer aankomt is het de ideale tijd om veranderingen in de tuin aan te brengen. Je tuin een trendy Italiaanse wending geven gaat heel makkelijk met enkele soorten uitbundige zomerbloeiers, andere kussens op je tuinstoelen (Neem een kijkje op Tuinmeubelshop.nl met tuinstoel) en hier en daar een paar zuiderse elementen. Ook een in hout uitgevoerde, al dan niet mobiele, buitenkeuken maakt van je siertuin een echte leeftuin waarin het goed toeven is.

buitenkeuken

Altijd een aangenaam gevoel

Een aangename warme temperatuur in combinatie met zonlicht geeft ons een gevoel van welbehagen. Daarom voelen we ons in de gebieden rond de Middellandse Zee al prettig zodra we het vliegtuig uitstappen. Bij ons in de lage landen rond de Noordzee is die zon niet zo vanzelfsprekend. Met het gebruik van veel zonnige kleuren als rood, geel en groen vergezeld van Mediterrane geuren zoals tijm, oregano, basilicum, lavendel jasmijn en kamperfoelie geven ons ogen en neus zonnige signalen aan onze hersenen door. We zullen ons, zonder dat we ons ervan bewust zijn, meteen al prettiger gaan voelen.

Gebruik bestaande elementen

Stapelmuurtjes van keien of gebroken terrastegels en deze te laten overwoekeren met laagblijvende kruipplanten, grint of schervenpaadjes geven je bestaande tuin al een heel ander aanblik. Terracotta bloempotten, vazen, oude rookafvoerkanalen en gebruikte dakpannen. Allemaal verhogen ze het La Dolce Vita effect. De gevel van het huis of de schuurmuur betrekken bij de tuin geeft hem een ruimtelijker aanzicht. Aan een zonnige zuidmuur gedijen druiven prima en ook een buigzame snelgroeier als de vijgenboom doet het leuk als leivijg tegen een gevel.

Romantische zitjes en luie banken

Het ‘feel good’ concept van de La Dolce Vita tuin is natuurlijk niet compleet zonder design tuinmeubelen die dezelfde sfeer uitstralen. Wat voor soort je hebt staan maakt niet zoveel uit, het hangt meer van de combinatie af. Zo kan een smeedijzeren of bamboe bistrosetje evengoed de rustieke elegantie van een Dolce Vita tuin uitstralen als lange banken van steigerhout of loungesets van gevlochten pitriet. Je sfeer creëer je immers met je stoffering, de accessoires op de tuintafel en de bloembakken rond het terras.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply