Tuin

Meer genieten van en minder werken in de tuin


Heerlijk. Werken in de tuin. Echter vindt niet iedereen het een feest. Steeds vaker hebben mensen een zo onderhoudsarme tuin. Daarbij horen onder andere kunstgras en kunstplanten. Óf de onderhoudsarme tuin is heel “groenarm” en bestaat uit veel bestrating en terrassen. Wij geven je wat tips hoe je je tuin onderhoudsarm maakt en houdt. Voor de anti-tuiniers.

2693aec5f13dbf98c50dcc13b3b42a9e

Kunst, maar niet nep
Kunstplanten, kunstbloemen en imitatiegras zijn sterk in opkomst. Waar veel mensen binnenshuis al kunstgroen hadden, zien we steeds meer mensen ook in de tuin kunstgras en kunstplanten gebruiken. Hartstikke ideaal, want kunst vergaat niet, vraagt geen onderhoud en is weersonafhankelijk. Bovendien hoef je geen rekening met schaduw te houden en ben je van veel ongedierte in de tuin verlost. Een kunstgazon is een flinke investering, maar daarna ben je voor jarenlang verlost van gazonkosten en tuinwerkuren. Het positieve aan kunstgras en kunstplanten vandaag de dag is dat ze net echt zijn. “Nep” zien ze er niet meer uit.  Je kunt eenvoudig online oriënteren en offertes aanvragen voor kunstgras tegenwoordig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

d75b9003426f100d6857daeb19ba4d1d

Veel bestrating
Een andere tuin dan hierboven beschreven, maar absoluut ook onderhoudsarm is een tuin met heel veel bestrating. Klinkers, tegels of beton. Veel mensen zullen het kil en grauw vinden. Uiteraard kun je een onderhoudsarme tuin met veel bestrating alsnog groen en “tuinachtig” aankleden. Bijvoorbeeld met grote mooie bloempotten en her en der een fakkel aan de muur. Zo blijft je tuin onderhoudsarm maar krijgt het wel een natuurlijke look.

Om nog meer natuurtinten in je “bestraatte tuin” te krijgen, kun je natuurlijk een gedeelte van je terras van terrasvlonders voorzien. Hout doet het natuurlijk altijd goed in de tuin.

Meer tips om je tuin zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te houden:

  • Gebruik geen houten maar kunststof tuinmeubelen; ze vragen minder onderhoud en blijven langer mooi
  • Neem geen vijver. Een vijver is leuk, maar vraagt juist erg veel onderhoud.
  • Neem composiet schuttingen en vlonders (Lees meer op Woodcomposiet.nl)

8361d700fad5c60f7ce8cfb8249df885

a6fc0203f71d25943eb2bffed4b8748f

1e47a5a95da32c508e2a388c81c55a50

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply