Tuin

Romantische tuin met weelderige planten


Wil jij graag een romantische tuin ontwerpen? Vandaag nemen we je mee naar Londen, waar we een kijkje gaan nemen in een super mooie tuin, waar de romantiek er vanaf spat. Kijk snel verder doe raak geïnspireerd van de leuke ideeën, handige tips en mooie foto’s.

romantische tuin weeldigerige planten

De tuin is ontworpen door Garden Club Londen, een tuin-ontwerpbureau uit Londen. Zij kregen de opdracht om onderstaande in te richten. De opdracht van deze klant was om te werken met de belangrijkste structurele elementen die al aanwezig waren. Het was de taak aan de ontwerpers om die elementen te onderzoeken en hoe de terrastuin geïntegreerd kon worden, zodat er een meer open en uitnodigend zal aanvoelen vanaf de ingesloten lagere niveaus.

Tuinieren

Het nieuwe tuinontwerp moest traditioneel zijn zonder gedateerd aan te voelen. Bovendien moest er rekening gehouden worden met een aantal favoriete elementen van de opdrachtgever. Zo moesten bijvoorbeeld de bestaande struiken en klimrozen behouden en bijgewerkt worden. De klant houdt van tuinieren, maar de werkdruk moest waar mogelijk worden geminimaliseerd en tegelijkertijd een ontspannen zachtheid gecreëerd worden bij de planten.

romantische tuin weeldigerige planten

romantische tuin weeldigerige planten

Tuin optisch groter laten ljken

De eerste stap om de ruimte meer te laten integreren met de andere niveaus, was om de smalle treden te verbreden en diepte te geven, waardoor het bovenste niveau hoger aanvoelde dan het in werkelijkheid was. Ze gebruikten een traditionele zandsteen voor alle oppervlakken en legden een cirkeldetail in met kleinere zandstenen bezinksels.

Omdat de tuin ook van bovenaf wordt bekeken, zijn er gebogen verhoogde bedden toegevoegd om de subtiele cirkel in het schema te definiëren en om het gebladerte van de grond te tillen. Met name aan de linkerkant van de tuin waar een loden waterbak wordt gevoed vanuit een loden masker, die voor een kalmerende straaltje water zorgen. Traditionele stijl latwerk in zacht saliegroen biedt privacy en een ondersteuning voor de klimrozen. Dit gedeelte is veruit het meest romantische gedeelte van de tuin geworden.

romantische tuin waterornament

romantische tuin weeldigerige planten

Om de tuin verder te verlichten en diepte toe te voegen, werd een spiegel achter een stuk latwerk geplaatst om subtiel andere aanzichten van de beplanting weer te geven.

Romantische beplanting

De tuin is nog duidelijk op verschillende niveaus aangelegd, maar de grotere treden geven het gevoel van diepte en verbreden de hele ruimte visueel en harmoniseren de niveaus. Een traditionele buxushaag wordt gebruikt langs de bovenkant van de bakstenen muur om verder groen te introduceren in de lagere delen van de tuin en het uitzicht vanuit het keukenraam te verzachten. Romantische seizoensbloemen bezetten de tuin van het vroege voorjaar tot en met oktober en een uitgebalanceerde structuur van groenblijvende planten biedt het hele jaar door interesse vanuit alle gezichtspunten, met extra winterinteresse van camelia’s en nieskruid.

romantische tuin weeldigerige planten

romantische tuin weeldigerige planten

Bekijk ook:
35x Tuin ideeen
Voortuin ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply