Tuin

Tuin van benedenwoning met souterrain


Benedenwoning die te maken hebben met een souterrain, hebben vaak ook een nogal bijzondere tuin. Althans, de manier hoe je de tuin kunt betreden is vaak anders dan andere woningen. Dit komt omdat het souterrain een stukje uitsteekt boven het maaiveld. En omdat je vanuit de begane grond (vaak de woonkamer of keuken) toegang hebt tot de tuin, heb je dus te maken met een niveauverschil.

Tuin van benedenwoning met souterrain

Veranda met trap

Om vanuit de woonkamer of keuken de tuin te betreden, heb je dus een trap nodig. En zo’n trap zit veelal vast aan een soort veranda. Eigenlijk een soort veranda balkon met een trap naar de tuin.

Hardhout

Vandaag willen we een perfect voorbeeld laten zien van zo’n tuin van een karakteristiek benedenwoning met souterrain uit Amsterdam. Vanuit de luxe open keuken en woonkamer heb je via grote openslaande deuren toegang tot de veranda. Hardhouten veranda met een bijbehorende hardhouten trap naar de ruime tuin.

Tuin van benedenwoning met souterrain

Tuin van benedenwoning met souterrain

Tuin van benedenwoning met souterrain

De tuin zelf is strak en modern ingericht met grote grijze tegels en mooie houten schuttingen. Aan deze schuttingen zijn moderne spotjes gemonteerd, wat onderdeel is van het uitgebreide lichtplan van de tuin. Met hetzelfde hout zijn ook plantenbakken gemaakt, waar grote bomen in geplant zijn. En voor de echte reuzenboom is een op maat gemaakte bak eromheen gemaakt.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply