Tuin

Zo maak je jouw tuin winterproof!


Het is herfst en dat merk je ook aan het weer. Het waait vaker, de temperaturen zijn lager en het regent ook regelmatig. De winter kom er straks ook weer aan, dus het wordt alleen maar kouder. Veel mensen denken dat je tijdens herfst en winter geen gebruik kan maken van de tuin, maar dat kan juist wel. Sterker nog, in de winter kan het juist super gezellig zijn in de tuin!

Je zou het een beetje kunnen vergelijken met wintersport. Daar zit iedereen ondanks de kou ook lekker op het terras. Natuurlijk is het nog lekkerder als het zonnetje schijnt, maar het zonnetje schijnt hier ook regelmatig in de winter. Om lekker te kunnen genieten van je wintertuin, moet je wel eerst het een en ander voor doen. Hieronder zie je een aantal tips om jouw tuin winterklaar te maken.

Warme kleden

Het is niet de bedoeling dat je het koud krijgt als je in je tuin zit. Zorg er daarom voor dat je er lekkere warme wollen en gebreide kleden hebt waar je lekker onder kunt kruipen.

Tuin winterproof

Tuin winterproof

Warmtebronnen

Als je een echte koukleum bent, dan zou je ook kunnen overwegen om een terrasverwarmer te nemen. Een alternatief hiervoor is een vuurkorf, waar je brandhout aan kunt steken voor warmte en sfeer. Dan is het gegarandeerd lekker warm!

Tuin winterproof

Verlichting

In de winter zijn de dagen korter en wordt het al heel snel donker. Daarom is het belangrijk dat je goede verlichting hebt in de tuin. Slingerverlichting ziet er leuk uit en geeft ook super sfeervol licht. Lantaarns en kaarsen zijn ook altijd een goed idee als sfeerverlichting.

Tuin winterproof

Tuin winterproof

Tuinoverkapping

Als het regent dan ga je niet in je tuin zitten, tenzij je droog kunt zitten. Dat kan bijvoorbeeld als je een tuinoverkapping neemt. Daarmee kan je echt heel het jaar door genieten van je tuin. In de zomer is het fijn omdat je daaronder van verkoeling kunt vinden, en in de winter en herfst zit je er lekker droog.

Tuin winterproof

Warme drankjes

Je kunt jezelf natuurlijk ook warm maken door het nuttigen van lekkere warme drankjes. Koffie, warme chocolademelk, gluhweintje, noem maar op. Als het maar lekker is en lekker warm is!

Tuin winterproof

Decoratie

Om je wintertuin helemaal af te maken, kan je ook denken aan sfeer decoratie. Denk aan mooie kussens, vazen, planten, mooie potten, tuincanvas, noem maar op.

Tuin winterproof

Tuin winterproof

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply