Woonkamer

Chique woonkamer met een Italiaans tintje


Deze stijlvolle woonkamer is ontworpen door architect Luigi Rosselli. Hij heeft in Sydney in Australie een luxe woning ontworpen en ingericht. Hoewel de Italiaanse architect in Milaan is geboren, werkt hij momenteel in Australië in zijn eigen architectenbureau, Luigi Rosselli Architects. Wat leuk is om te zien, is dat zijn Italiaanse roots terug te zien is in zijn werk. Ook in deze mooie woonkamer.

Chique woonkamer met een Italiaans tintje

Traditioneel en modern

Hoewel de woning volledig gemoderniseerd is, bevat het interieur veel klassieke en traditionele details. In de woonkamer komen die details bijvoorbeeld terug in het plafond. Het is ingericht onder het mooie puntdak, die voorzien is van mooie balken aan het plafond. Zoals gezegd is alles gemoderniseerd, dus zijn de balken strak afgewerkt, wit geschilderd, en ondersteund door stoere zwarte stalen elementen. Ook de raam- en deurkozijnen hebben een modern en traditioneel tintje.

Alle muren zijn strak gestuukt en wit geschilderd, en zijn gecombineerd met een mooie donkere eiken houten vloer.

Chique woonkamer met een Italiaans tintje

Eén van de muren is super stijlvol ingericht met in het midden een open haard. Rondom de open haard zijn stijlvolle open wandplanken gemonteerd. Het is dus een soort open inbouwkast geworden, waar leuke spullen in geplaatst kunnen worden.

Glazen wand met stalen kozijnen

Naast deze inbouwkast is er nog een andere eyecatcher aanwezig in deze woonkamer. Eigenlijk tussen de woonkamer en de hal, want daar is de normale vaste muur vervangen door een grote glazen wand met zwarte stalen kozijnen. Hoewel zwart staal vaak met industrieel wordt geassocieerd, is dit het bewijs dat het ook heel mooi past in een traditionele klassieke interieurstijl.

De zithoek is centraal in de woonkamer ingericht, met een grote vloerkleed, een chique fluwelen blauwe bank, twee comfortabele fauteuils en een stijlvolle salontafel met een gouden blad en groen onderstel.

Chique woonkamer met een Italiaans tintje

Chique woonkamer met een Italiaans tintje

Fotografie: Justin Alexander & Edward Birch

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply