Woonkamer

Een knus ingericht grijze woonkamer


Grijs zie je heel vaak terug in het interieur. Echter als je het niet goed toepast en combineert met andere kleuren, materialen en texturen, kan grijs een ruimte ook saai, kil en grauw maken. Vandaag kijken we binnen in een grijze woonkamer, waar dat wel heel goed is toegepast. Het perfecte bewijs dat een grijze woonkamer juist wel erg leuk, knus en gezellig kan zijn.

een-knus-ingericht-grijze-woonkamer

Grijze muren en meubels

We kijken binnen in de woonkamer van een stijlvol ingericht Scandinavisch appartement. Het is een fijne lichte ruime woonkamer met grote ramen, die middels de eethoek verbonden is aan de half open keuken. Over de gehele ruimte ligt een sfeervolle greywash houten vloer. Deze vloer is gecombineerd met een mix van witte en grijze muren. Naast de grijze muren, hebben ze hier ook gekozen voor grijze gordijnen, een grijze bank en hocker, en een grijze tipi tent in de hoek van de woonkamer.

tipi-tent-woonkamer

muurtje-achter-bank

Kleuren en texturen in een grijs interieur

De zithoek is erg stijlvol en knus ingericht. Een grote vintage vloerkleed een grote comfortabele grijze bank, een marmeren salontafel met een gouden onderstel, een stoere bruine vintage leren fauteuil en een extra grote grijze hocker. Hier kan je zien dat kleuren en texturen erg belangrijk zijn voor de sfeer van een ruimte. De vloerkleed speelt hierin een belangrijke rol, maar ook de zachte schapenvacht kleed op de hocker en vooral de vele kleurrijke sierkussens op de bank zorgen voor de vrolijke en knusse uitstraling. Deze elementen compenseren het saaie karakter van grijs.

Muurtje plaatsen voor decoratie accessoires

Een ander leuk idee die hier in deze woonkamer is toegepast, zijn de twee muurtjes die tegen de muren zijn geplaatst. Dat geldt voor het muurtje achter de bank tegen de grijze muur en ook voor het muurtje tussen de twee grote ramen. Deze muurtjes zijn ideaal om er leuke decoratie accessoires op te plaatsen zoals fotolijsten, schilderijen, kandelaars, boeken, noem maar op.

woonkamer-grijze-gordijnen

halve-open-keuken-woonkamer

eethoek-woonkamer

koperen-hanglampen-boven-eettafel

een-knus-ingericht-grijze-woonkamer-2

knusse-zithoek-grijze-woonkamer

vintage-bruine-leren-fauteuil

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply