Inrichting woonkamer

Elektrische haard in de woonkamer


Met een haard in de woonkamer creëer je een gezellige en huiselijke sfeer. Een thuisgevoel waar je tot rust komt en jezelf kunt zijn. Maar de aanschafkosten van een gashaard of houtkachel kunnen helaas hoog oplopen. Vooral als de haard ingebouwd moet worden (wat meestal het mooist is). En  de prijs speelt een grote rol tijdens de zoektocht. Dan moet je op zoek gaan naar een alternatief. Gelukkig voldoet een elektrische haard aan deze kenmerken. Bij deze haard heb je geen rookkanaal nodig, kun je meestal zelf installeren en laat ook nog eens realistische vlammen zien. In dit artikel heb ik één haard centraal gezet, de elektrische vrijstaande haard.

De vrijheid van een vrijstaande haard
Elektrische haarden staan bekend om hun tijdloze uitstraling. Geschikt voor ieder wooninterieur, van een landelijke tot een moderne stijl. Ongeachte de ruimte, een elektrische sfeerhaard komt overal tot zijn recht. En het voordeel van een vrijstaande haard is de plaatsingsvrijheid. Vind je de plaatsing in de woonkamer toch niet zo mooi? Til simpelweg de haard op en verplaats het naar een andere ruimte. Bijvoorbeeld naar de eetkamer, gang of zelfs de slaapkamer. Plug vervolgens weer de stekker in het stopcontact en je heb direct een sfeervol vuurtje. Deze eenvoudige ‘plug in en geniet’ methode zie je vooral bij de Dimplex elektrische haarden.

Bestaande open haard
Heb je trouwens een bestaande open haard die je amper gebruikt? Dat is zonde, want een haardvuurtje zorgt voor een gezellige sfeer. Gelukkig bestaat er een goedkope oplossing, een elektrische inzethaard. De naam verklapt het bijna al. Je hoeft enkel de haard in de open haard te plaatsen, en klaar is kees. Natuurlijk moet er wel een stopcontact in de buurt zitten. Zet de elektrische haard vervolgens aan en je ziet de houtset gloeien. Het lijkt net alsof jouw authentieke haard ‘echte’ houtblokken verbrand.

Een haardvuur van waterdamp
Ik heb het trouwens alleen nog gehad over de voordelen van de haard. Maar ook het vuurbeeld verdient de aandacht. In de wereld van elektrische haarden bestaan er verschillende brander technieken. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de Dimplex Opti-Myst techniek. Waarom? Omdat deze techniek het meest realistische vuurbeeld laat zien. Binnenin de haard zit een klein reservoir dat je bijvult met water. Deze wateropslag wordt vervolgens opgewarmd, waardoor er piepkleine waterdruppels naar boven zweven. Ook wel waterdamp genoemd. Tegelijkertijd komt de ingebouwde verlichting in actie, wat voor een levendig rookeffect zorgt. In combinatie met de gloeiende houtset komt de sfeer van een echte houtkachel naar boven.

Je hebt meerdere uitvoeringen gezien en inspiratie opgedaan voor jouw woning. Een elektrische vrijstaande haard biedt vele voordelen. Het is gebruiksvriendelijk, gemakkelijk te plaatsen en relatief goedkoop. Ideaal wanneer je meer sfeer in huis wilt, tegen een schappelijke prijs.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply