Inrichting woonkamer

Inrichting woonkamer met hoekbank


De bank is een van de belangrijkste meubels voor de inrichting van je woonkamer. Het krijgt meestal de meest prominente plek in de ruimte. Er zijn een aantal opstellingen die vaak worden gekozen. Vandaag bespreken de inrichting van de woonkamer met een hoekbank. Een van de populairste keuzes, simpelweg omdat het super praktisch is. Maar hierin heb je ook verschillende mogelijkheden. Bekijk de foto’s en raak geïnspireerd van de hoekbank ideeën!

Inrichting woonkamer met hoekbank

Hoekbanken hebben dus logischerwijs een hoekopstelling met vaak een lange en een korte kant. Maar dat wil niet zeggen dat beide kanten tegen de muur hoeven. Je kan ook de hoek kant plaatsen in de open ruimte. Op die manier creëer met de hoekbank een soort van afbakening van het zitgedeelte in de woonkamer.

Hoekbank in het midden van de woonkamer

Veel mensen kiezen ervoor om de hoekbank tegen de muur te plaatsen. Maar afhankelijk van de vorm en grootte van je woonkamer, is het soms ook mogelijk om de hoekbank een centralere plek te geven. Op die manier heb je ook loopruimte achter de bank. Je zou er ook voor kunnen kiezen om bijvoorbeeld een grote dressoir kast achter de bank te plaatsen.

Inrichting woonkamer met hoekbank

De hoekbank geeft de zithoek een knusse uitstraling. Dat is in deze woonkamer heel mooi te zien.

Inrichting woonkamer met hoekbank

Een super grote en comfortabele witte hoekbank. De grote vierkante witte salontafel past er bovendien erg mooi bij!

Inrichting woonkamer met hoekbank

Deze woonkamer is speels ingedeeld. Het grote ronde vloerkleed is leuk, maar ook de vierkante houten salontafel aan de andere kant van de bank geeft het geheel een speels tintje.

Inrichting woonkamer met hoekbank

De hoekbank wordt vaak in de hoek van de woonkamer geplaatst. Hierboven zie je een mooi voorbeeld.

Inrichting woonkamer met hoekbank

Je kunt een hoekbank eenvoudig uitbreiden met een grote poef, als verlengstuk van de bank of als los zitelement.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply