Inrichting woonkamer

Rustieke woonkamer inrichten met Monica


Monica is de trotse eigenaresse van deze Zweedse rustieke woonkamer. Samen met haar man Even en hun kinderen Ludvig Thomas en Milla Karlotte wonen ze in een schitterende honderdtwintig jaar oude woning gelegen in Zuid Noorwegen. Na er twee en een half jaar gewoond te hebben, besloten Monica en Even om het helemaal te verbouwen. Na achtien maanden bloed, zweet en tranen is het resultaat een warme gezellige interieur inrichting waar vintage met nieuw met elkaar worden gemixt. Monica beschrijft hun interieur als creatief met een vleugje humor. De heerlijke rustieke sfeer proef je meteen als je de foto’s bekijkt.

Rustieke woonkamer inrichten met Monica

Bron: ikeafamilylive.com

Warme gezellige woonkamer

De open woonkamer en de eetruimte vormen samen het hart van de woning. Monica heeft gekozen voor een licht kleurenpalet waar de kleuren wit en beige worden gecombineerd worden met het gebruik van heel veel hout. Het hout zie je terug in de houten planken aan de muur, maar ook bijvoorbeeld in de originele houten balken aan het plafond. Deze combinatie geven de woonkamer een erg warme gezellige en rustieke sfeer. Het rustieke wordt een beetje onderbroken door het stukje muur met een betonnen look, maar dit geeft de woonkamer juist iets extra’s wat ervoor zorgt dat het niet te tuttig overkomt. De openhaard die in de muur is verwerkt is natuurlijk een pluspunt. In het zitgedeelte van de woonkamer was de vloerkleed het laatste wat Monica had toegevoegd. Dat was ook net hetgeen wat alles in de woonkamer bij elkaar brengt.

Woonkamer ideeën van Monica

Als een interieur blogger, heeft Monica heel veel ideeën om haar woonkamer in te richten, die ze maar al te graag met jou deelt.
– Toon spullen in de woonkamer met oneven aantallen. Ze is een verzamelaar, waarbij ze maar één regel hanteert en dat is om de spullen in oneven aantallen te tonen. Kaarsen, theehouders, noem maar op.
– Een ander idee voor je woonkamer is om het per seizoen te veranderen. Voor haar eigen woonkamer heeft Monica bijvoorbeeld de armchair aangekleed met zachte textiel en kussens in kleuren als groen en grijs. In de lente kan je hier weer andere kleuren voor gebruiken.
– Kleine dingen kunnen grote impact hebben. Ze heeft het idee het idee gestolen van iemand die lege fotolijstjes gebruikt als kunst aan de muur. Ze heeft haar IKEA fotolijstjes geschilderd met krijtbord verf. Zo lijken ze ouder en authentiek.

Rustieke woonkamer inrichten met Monica

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply