Woonkamer ideeën

Feng shui woonkamer


Veel mensen willen hun woonkamer feng shui inrichten. Feng shui wordt daarom steeds populairder. Maar wat is feng shui eigenlijk? Zoals je het eigenlijk al uit de naam kan halen, is Feng shui oorspronkelijk een eeuwenoude Chinese leer. Feng shui heeft voornamelijk te maken met energie en harmonie en heeft als doel het bevorderen van een gezonde doorstroming van deze levensenergie, ook wel “chi” genoemd. Met een Feng Shui woonkamer wordt het energie dusdanig teruggebracht en zorg je ervoor dat je meer balans hebt. Op deze pagina geven wij een aantal tips en ideeën hoe je Feng Shui in jouw woonkamer kan brengen.

Feng shui woonkamer

Feng shui woonkamer tips

Er zijn verschillende manieren en methodes om jouw woonkamer Feng Shui in te richten. Dit kan te maken hebben met kleuren, maar vooral ook vormen spelen een belangrijke rol bij een Feng shui woonkamer. Een vierkante of rechthoekige woonkamer zorgt bijvoorbeeld voor goede Feng Shui. Heb je een ronde of een driehoekige woonkamer? Gebruik roomdeviders of meubels om het rechthoekig te maken. Omdat Feng Shui gaat over het balanceren van mannelijke en vrouwelijke elementen (Yin en Yang), zou je zachte kussens kunnen gebruiken in je woonkamer. Bloemen en planten doen het ook goed. Maar als je planten koopt, koop dan planten met ronde bladeren, nooit rechte of bladeren met stekels. Deze creëren namelijk negatieve energie in de woonkamer.

Feng shui kleuren woonkamer

Kleur is een van de gemakkelijkste manieren om de om positieve energie te brengen in je feng shui woonkamer. In feng shui worden kleuren gebruikt volgens de vijf elementen theorie. Elke kleur is een uitdrukking van een van de vijf feng shui elementen: Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout.

Vuur staat voor rijkdom, luxe, passie, liefde en romantiek. Hiervoor kan je de kleuren rood, oranje, paars, roze en geel gebruiken.
Water staat voor helderheid, inspiratie, ontspanning, vernieuwing, en adel. Gebruik hiervoor de kleuren blauw en zwart.
Metaal staat voor duidelijkheid, onschuld, reinheid, spiritualiteit, zuiverheid, hoop, uitgestrektheid en openheid. Gebruik dan grijs en vooral veel wit in je feng shui woonkamer.
Hout staat voor stabiel, aarding, betrouwbaar, moederlijke en comfort. De kleuren bruin en groen vertegenwoordigen hout.
Aarde staat voor geluk, warmte en stimulerend: beige en lichtgeel

Belangrijk is dat je je intuïtie volgt en kleuren te gebruiken in je feng shui woonkamer waarbij je het beste gevoel hebt. Gebruik kleuren die je energie geven en inspireren. Rood is een goede Feng Shui kleur, maar als je rood haat, gebruik dan geen rood in je woonkamer.

Feng shui woonkamer

Feng shui woonkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply