Woonkamer ideeën

Lichte woonkamer met handige ideeën


Vandaag is het weer tijd voor nieuwe frisse en super leuke woonkamer ideeën! Wederom heb ik de ideeën gevonden op de website van een makelaar. En dit keer komt het van Engel & Völkers uit Amsterdam. De mooie woonkamer is onderdeel van een fijne lichte bovenwoning in Amsterdam, waarvan de interieur inrichting is ontworpen door Felix van Bemmel. Ben benieuwd wat jullie van de woonkamer vinden!

Lichte woonkamer met handige ideeën

Steunmuur verwijderd voor open keuken

Het is eigenlijk een rechthoekige woonkamer, maar er twee muren zijn verwijderd, is het nu een u-vormige woonkamer geworden met twee korte poten en een hele lange zijde. Een muur was bedoeld als scheiding voor een kleine slaapkamer, en de andere muur was voor de keuken. Nu is het dus een open keuken geworden. Het waren wel steunmuren, dus in het plafond zijn nog de bovenste gedeeltes van die muren aanwezig. De architect heeft deze stukken goed gebruikt om er mooie spotjes in te verwerken.

Glazen deuren

Zoals gezegd is de woonkamer door de grote ramen aan beide kanten heel erg licht. Maar de architect heeft ervoor gezorgd dat het nog iets lichter is. In plaats van normale deuren, heeft hij namelijk glazen deuren gebruikt. Dit zorgt ervoor dat je vanuit de woonkamer, door de glazen deur, door de gang, naar de keuken kan kijken. En omdat er in de keuken ook grote ramen aanwezig zijn, is het geheel gewoonweg super licht.

De gehele woonkamer, inclusief de gang en de open keuken, is voorzien van een mooie lichte eiken houten vloer. Het is super mooi om via de glazen deur te kunnen zien, dat de houten vloer vanuit de woonkamer doorloopt door de gang.

Lichte woonkamer met handige ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply