Woonkamer ideeën

Wanddecoratie woonkamer


Er zijn heel veel verschillende soorten manieren en ideeën om decoratie toe te passen in de woonkamer. Dit kan in de vorm van woonaccessoires zoals leuke kussens, vloerkleden, kleinmeubelen, vazen, lampen etc. Maar je kan ook heel veel met de muur doen. Vooral als je ervoor hebt gekozen om een egale muren te nemen in de woonkamer, dus muren in één kleur, is het juist leuk om de muur te bekleden met wanddecoratie. En ook wanddecoratie heb je in allerlei vormen en manieren. Vandaag wil ik een aantal van deze wanddecoratie ideeën voor de woonkamer met jullie delen.

Wanddecoratie woonkamer

Wanddecoratie woonkamer

Schilderijen

Een van de klassieke manieren van wanddecoratie is het ophangen van schilderijen. Dit kunnen kleine, maar ook hele grote schilderijen zijn, die een gehele muur versieren. Wat erg belangrijk bij een schilderij is, is de keuze van de lijst. Een mooie lijst is namelijk ook al een kunst op zich.

Wanddecoratie woonkamer

Posters

Hier heb ik al vaker laten zien wat voor effect je kan creëren met posters. Leuke posters met mooie grafische prints of inspirerende teksten. Deze kan je los aan de wand in de woonkamer ophangen, bij elkaar in een collage, of ingelijst op de vloer. Je kan dit natuurlijk ook met elkaar afwisselen.

Wanddecoratie woonkamer

Tapijt als wanddecoratie

Tapijt is natuurlijk ooit bedoeld om dit te plaatsen op de vloer. Hiermee kan je bijvoorbeeld het zitgedeelte in de woonkamer goed afbakenen en je krijgt er bovendien warme voeten van. Maar tapijt kan je in de woonkamer ook heel goed gebruiken als wanddecoratie. In plaats van het tapijt op de vloer te plaatsen, hang je deze mooi aan de wand. Heb je een kleine muur, dan is het beter om een kleine tapijt op te hangen. Heb je een grote muur, dan kan een grote tapijt juist ook heel mooi zijn.

wanddecoratie-woonkamer-6

Servies als wanddecoratie

Net zoals tapijt, heeft servies ook een hele andere basisfunctie. Daarom is het juist extra leuk om er ook andere dingen mee te doen. Servies kan je namelijk ook heel mooi gebruiken als wanddecoratie in de woonkamer. Verschillende soorten borden in verschillende vormen samen een mooie kunstcollage aan de wand. Je kan hierbij dezelfde kleur nemen, maar verschillende kleuren bij elkaar is ook erg vrolijk en leuk.

Wanddecoratie woonkamer

Wanddecoratie met fotolijstjes

Wil je een wanddecoratie creëren die ook persoonlijk is? Dan is het wellicht leuk om met fotolijstjes met persoonlijke foto’s een collage te maken aan de wand. Ook hierin kan je fotolijstjes nemen met dezelfde vormen, maar het is toch ook erg leuk om juist verschillende soorten fotolijstjes te nemen. Wissel bijvoorbeeld grote fotolijstjes met kleine af. En wissel ook in kleur voor nog meer dynamiek aan de wand.

Wanddecoratie woonkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply