Woonkamer ideeën

Woonkamer ideeën met beton


Beton werd vroeger voornamelijk gebruikt in oude pakhuizen en fabrieken, maar tegenwoordig zie je beton steeds vaker terug in interieurs. Het is dan ook helemaal van deze tijd. En waarom ook niet? Het ziet er super stoer uit. Daarom willen we jullie vandaag inspireren met woonkamer ideeën waar beton wordt gebruikt. Beton zorgt voor een bepaalde sfeer waar je van moet houden. Het geeft je woonkamer een stoere, industriële, beetje nonchalante sfeer. Soms is het zelfs een beetje kil. Maar dat kan je weer combineren met andere materialen zodat het iets warmer en gezelliger wordt. Vind je beton ook heel gaaf in je woon inrichting? Lees dan snel verder en bekijk de verschillende mooie foto’s en leuke woonkamer ideeën met beton!

Woonkamer ideeën met beton

Woonkamer helemaal van beton

De meest extreme vorm is dat je de gehele woonkamer wilt inrichten van beton. Daarmee bedoel ik een betonnen vloer, betonnen plafond en ook betonnen muren. Dit kan heel stoer en mooi zijn, maar het kan ook verkeerd uitpakken. Zoals ik boven heb gezegd kan dit al snel voor een kille ongezellige sfeer zorgen. Daarom is het misschien verstandiger om bepaalde betonnen onderdelen te nemen in plaats van alles.

Woonkamer ideeën met beton

Woonkamer ideeën met beton

Betonnen vloer in woonkamer

Je zou een betonnen vloer kunnen nemen voor je woonkamer. Dit zou je kunnen combineren met strak gestuukte witte muren om het niet te extreem en kil te laten worden. Een betonnen vloer is robuust en slijtvast. Het is bovendien niet erg als er een krasje of gaatje in komt. Dat hoort helemaal bij de betonnen industriële look. Wat je ook zou kunnen doen is je bestaande vloer bewerken met betonvloer. Dat is speciale vloer die je aan kan brengen op je bestaande betonnen vloer.

Woonkamer ideeën met beton

Woonkamer ideeën met beton

Woonkamer ideeën met beton

Betonnen muren in woonkamer

Naast een betonnen vloer zijn betonnen muren ook erg populair in de woonkamer. Je zou alle muren van beton kunnen nemen, maar je zou ook kunnen kiezen voor slechts één betonnen muur en de rest wit gestuukte muren. Dit kan voor een verrassend mooi effect zorgen in je woonkamer. Ook een betonnen muur kan je bewerken met betonverf. Op die manier kan je het een mooie kleurtje geven.

Woonkamer ideeën met beton

Woonkamer ideeën met beton

Nóg meer beton ideen voor de woonkamer

Een betonnen muur of vloer zijn de meest gekozen vormen in de woonkamer. Maar hiernaast zijn er nog meer andere leuke ideeën om je woonkamer in te richten met beton. Een plafond van beton bijvoorbeeld. Dit geeft beetje hetzelfde effect als een betonnen vloer, alleen zou je het nu kunnen combineren met bijvoorbeeld een mooie houten vloer om een warmere sfeer te creëren in je woonkamer.

En er zijn natuurlijk genoeg meubels of accessoires van beton. Betonnen lampen bijvoorbeeld of een salontafel van beton. Het kan allemaal!

Woonkamer ideeën met beton

Woonkamer ideeën met beton

Woonkamer ideeën met beton

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply