Woonkamer ideeën

Woontrends voor een moderne woonkamer


Hoewel 2016 er alweer aankomt, lijken interieur-experts of vakmensen zoals Robin-design.nl nog lang niet uitgeschreven over 2015. De voornaamste trend van dit en volgend jaar blijkt dan ook een explosie van trends te zijn, een uitzonderlijke rijkdom van expressies. Persoonlijkheid werpt zich zo meer en meer op als een centraal concept in de woonkamers van 2016. Verder lijkt het er ook op dat die persoonlijkheid zich graag toont in kleuren, functionaliteit en in een uitgesproken natuuromgeving. Deze facetten domineren althans het interieur-design van deze winter en begin volgend jaar.

Kleuren en materialen
Uitgesproken persoonlijkheden uiten zich in uitgesproken kleuren. Die kleuren mogen bovendien best vrolijk zijn. Roze, rood (vleeskleur) en perzik springen daarbij iets meer in het oog dan anderen. Zij hebben met name hun veelzijdigheid en gemakkelijke combineerbaarheid mee.
Designers laten het verder ook niet na om hun gokje te wagen: zij kiezen graag een opvallende kleur, wie weet wordt die immers wel de volgende hit. Met name de accessoires mogen opvallen. Ze zijn oliegroen, marineblauw en diepblauw en stralen zo frisheid en rust uit. Een andere populaire combinatie is die van donkere achtergrondkleuren (zwart en paars) en koperen of bronzen elementen. Ook hout, marmer en kurk zijn in.

Functioneel
Minimalisme en functionaliteit vieren ondertussen overigens hoogtij in decor én accessoires. Tijdelijk onnodige elementen worden zoveel mogelijk verborgen, zelfs in keukens. Een uitzondering is misschien de badkamer, die zich blijft ontwikkelen als een luxueuze plaats voor privé-ontspanning. Spa-elementen en extra stukken zoals zitbankjes geven hier uitdrukking aan.

Weelderige natuuromgeving
Naast energiezuinig en milieuvriendelijk wordt de moderne woonkamer ook letterlijk groener. Uitnodigende, vriendelijk huizen zijn huizen die hun omgeving respecteren en tonen. Zij brengen de natuur op vele plaatsen letterlijk naar binnen. Het resultaat is kalmerend, verrijkend en ook gewoon mooi. Weinigen weten bovendien dat het tegelijk een praktische oplossing is voor vele van die typische huiskwaaltjes zoals luchtvochtigheid, ventilatie en luchtverfrissing of -vernieuwing.

Wil je de hedendaagse trends graag zelf aan het werk zien? Of ben je op zoek naar een uniek stuk om je woonkamer te vervolledigen? Surf dan snel naar Robin-design.nl.

Bron: Thefoxandshe.com | Bloggar.aftonbladet.se | Weebirdy.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply