Woonkamer inrichten

Industriële woonkamer inrichten


Het is tegenwoordig een erg populaire interieur stijl, industrieel. Steeds meer mensen, voornamelijk jonge mensen willen hun woonkamer inrichten met een industriële stijl. Maar wat is industrieel eigenlijk? Geïnspireerd door fabrieken, kan je een industriële woonkamer omschrijven als rauw, een beetje kil en vooral heel erg stoer. Je ziet het vaak terug in loft-achtige appartementen met een open indeling. Grote ramen, hoge plafonds, stoere materialen en een nonchalante uitstraling. Het is een erg dominante woonstijl. Sommigen vinden het helemaal geweldig, maar anderen kunnen het ook helemaal niks vinden. Je moet er dus van houden.

Industriële woonkamer inrichten

Woonkamer inrichten met een stoere muur

Nu is de hamvraag natuurlijk, hoe je een industriële woonkamer kan inrichten. Simpel, met industriële kenmerken natuurlijk 🙂 Hierbij hebben de muren en de vloer een grote invloed. Je kan verschillende dingen doen met de muren. Strakke witte muren doen het altijd goed, maar bij een échte industriële woonkamer moet je eigenlijk een betonnen muur hebben, of nog beter, een onbewerkte bakstenen muur.

Woonkamer inrichten met een betonnen vloer

Ook de vloer is een belangrijke keuze bij het inrichten van een industriële woonkamer. Je kan een houten vloer nemen, een gietvloer is ook een mogelijkheid, maar naar onze mening past een betonnen vloer het beste bij een industriële woonkamer. Bedenk wel dat je hiermee een erg overheersende sfeer creëert. Maar aan de andere kant wil je dat toch in dit geval?

Woonkamer inrichten met accessoires

Naast de vloer en de muren kan je met woonaccessoires ook heel veel bereiken om een industriële sfeer te creëren. Je kan je woonkamer bijvoorbeeld inrichten met industriële hanglampen, stoere krukjes, een metalen tafel, etc. Wat dat betreft kan je zelf beslissen hoe industrieel je het wilt hebben natuurlijk.

Industriële woonkamer inrichten

Industriële woonkamer inrichten

Industriële woonkamer inrichten

Industriële woonkamer inrichten

Industriële woonkamer inrichten

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply