Woonkamer inrichten

Kan jouw woonkamer wel een make over gebruiken?


Kan jouw woonkamer wel een make over gebruiken? De woonkamer herinrichten is een leuke maar ook uitdagende klus. Want welke interieur stijl krijgt de nieuwe woonkamer? Welke meubels passen in deze stijl? En hoe pas je nieuwe verlichting toe? Er komen veel opties maar ook vragen op je af. Wij geven een aantal bruikbare tips hoe je de woonkamer herinricht.

#1 De zithoek inrichten

De zithoek is één van de belangrijkste gebieden in een woonkamer. Hier verblijf je het vaakst, het moet comfortabel maar ook sfeervol zijn.

Een zithoek inrichten doe je met een aantal basis elementen:

  • Een comfortabel bankstel
  • Een bijzettafel of salontafel
  • Een vloerkleed
  • En evt. een of meerdere fauteuils

Met een vloerkleed maak je een zithoek sfeervol maar ook prettiger. Het is fijn om er met blote voeten te zitten, het is lekker warm én het verbindt alle meubels met elkaar. Zo vormen het bankstel en de losse fauteuils één groep dankzij het verbindende vloerkleed.

#2 De TV meubel

Wat doe jij met de TV in de woonkamer? Wil je dat de TV prominent aanwezig is? Of vind je het mooier wanneer deze weggewerkt is? Met een TV meubel is beide opties mogelijk. Zo zijn er hoge TV meubels waar de TV in wegvalt. Er zijn voornamelijk veel lage TV meubels verkrijgbaar waar de TV op kan staan of boven kan hangen. Het is een functioneel meubel waarin je ook veel andere media apparatuur kwijt kan maar het meubel mag ook gezien worden. Kijk dus ook naar de stijl die het meubel uitstraalt alvorens je het koopt.

#3 De eethoek in de woonkamer

Wanneer je in de woonkamer ook een eethoek wilt inrichten, kom je al gauw uit bij eetkamerstoelen en eetkamertafels. Probeer altijd één stijl te vinden in alle gebieden van de woonkamer. Dit kan door de eetkamertafel en eetkamerstoelen in dezelfde stijl aan te schaffen als bijvoorbeeld de salontafel, TV meubel of andere kasten.

#4 Verlichting in de woonkamer

Tenslotte maak je met verlichting het geheel compleet en extra sfeervol. Niet alleen is functionele verlichting van belang. Ook sfeerverlichting mag niet ontbreken. Een mooie hanglamp boven de eethoek, een vloerlamp naast de bank of een wandlamp naast een leesstoel. Met indirect en direct licht varieer je in sterkte van verlichting en de sfeer die het uitstraalt.

Ben je op zoek naar leuke meubels en accessoires om jouw herfst woonkamer in te richten? Neem dan eens een kijkje op Goossenswonen.nl.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply